to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η φιλαυτία της κυβέρνησης

Είναι η εικόνα της παρούσας κυβέρνησης άρα και των υπουργών της. Οδηγεί σε συμπεριφορές αλαζονείας διότι σχετίζεται με τη φιλαρχία, τον πόθο δηλαδή για ισχύ, για κυριαρχία και την αρχομανία.


Φιλαυτία: Η υπερβολική αγάπη για τον εαυτό μας, που συνεπάγεται την αδιαφορία για τις ανάγκες των άλλων

Είναι η εικόνα της παρούσας κυβέρνησης άρα και των υπουργών της. Οδηγεί σε συμπεριφορές αλαζονείας διότι σχετίζεται με τη φιλαρχία, τον πόθο δηλαδή για ισχύ, για κυριαρχία και την αρχομανία.

Αυτή είναι η εικόνα του υπουργείου παιδείας.

Η στάση της υπουργού στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τη σύμβαση της τηλεκπαίδευσης Cisco, ο τρόπος αντιμετώπισης που ήταν απαξιωτικός, δείχνει την κενοδοξία, ματαιοδοξία ενός φίλαρχου προσώπου.

Είναι γνωστά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στις οικογένειες των μαθητών τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την τηλεκπαίδευση της Cisco. Η αναβάθμιση αποτελεί πλέον ανέκδοτο και τείνει να είναι fake αναβάθμιση. Η επικοινωνία και όχι η ουσία, που είναι γνώρισμα της παρούσας κυβέρνησης, οδηγεί τους πολίτες σε ανασφάλεια.

Η αυτοδιαφήμιση μιας φιλάρχου με παγουρίνα, μάσκες και δεκάδες χιλιάδες tablets που δεν έφτασαν σε σχολεία, καθημερινή. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων από πλευράς υπουργείου, μηδαμινή.

Συμπεριφορές φεουδαρχικές απέναντι στους υποτελείς εκπαιδευτικούς, απέναντι στους μαθητές τη «πλέμπας».
Παρατρεχάμενοι δεξιοί αφέντες, τοπικοί παράγοντες της ΝΔ και πρώην υπουργοί, χτίζουν τη διάλυση της δημόσιας παιδείας προς όφελος των επαγγελματιών της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η ασχετοσύνη, το μοίρασμα χρημάτων μεταξύ φίλων και οικογενειών για να στηριχθεί η κενότητα της σκέψης, του συναισθήματος, της άδειας κοινωνικής προσέγγισης, καθημερινή.
Δημιουργείται τελικά μια άρρωστη ατμόσφαιρα γιατί το παράλογο τείνει να γίνει λογικό.

Οι κενοεγωισμοί των τίποτα, των «λίγων», της ανηθικότητας, της μισανθρωπιάς, αποδεικνύουν τελικά την προβληματική ψυχοσύνθεση αυτής της κυβέρνησης.
Τομείς βασικοί όπως η υγεία και η παιδεία, έχουν διαλυθεί και απαξιωθεί, ώστε να δοθούν ανοίγματα σε ιδιώτες σχολάρχες και κλινικάρχες. Όλοι οι -άρχες με τις ευλογίες της κυβέρνησης οδηγούν στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής, ώστε εύκολα να γίνουν οι δουλίτσες με τους ομοίους τους, τους απατεώνες, τα λαμόγια, τους απάτριδες, τους φελλούς, που πάντα δεν άφηναν περιθώριο στο λαό αυτόν να σηκώσει κεφάλι και να αποκτήσει το αυτονόητο. Την αύξηση του βιοτικού του επιπέδου, τα δικαιώματά του στην εργασία κι όχι στην απασχόληση, τα δικαιώματά του για δημόσια δωρεάν παιδεία, με πλήρη υλικοτεχνική υποδομή σε όλες τις βαθμίδες, τα δικαιώματά του για δημόσια δωρεάν υγεία, τα δικαιώματά του για ψυχαγωγία, τα δικαιώματά του για ελεύθερο λόγο, τα δικαιώματά του για κριτική απέναντι στην κάθε εξουσία, τα δικαιώματά του απέναντι στη δικαιοσύνη, στην ισονομία, στην ισοπολιτεία.

Οι πολίτες αυτής της χώρας κατάντησαν να έχουν μόνο υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος – εξουσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να είναι οι υπεύθυνοι όλων των δεινών τους κατά τα λεγόμενα διαφόρων υπουργών όπως οι Κικίλιας, Χρυσοχοΐδης, Γεραπετρίτης, Βορίδης, Γεωργιάδης και του υπόλοιπου συφερτού των «λίγων».
ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ, όχι ΕΜΕΙΣ είναι πλέον το σύνθημα της κυβέρνησης. ΦΤΑΙΣ γιατί μας έφερες στην εξουσία, ΦΤΑΙΣ γιατί ΗΞΕΡΕΣ. Άρα είμαστε στο ίδιο καράβι ευθυνών.

Η αυτορρύθμιση της αγοράς κατά τους νεοφιλελεύθερους ακροδεξιούς, μηδενική. Η αυτορρύθμιση  κρύβει τις «χοντρές δουλειές» των ημετέρων συγγενών, φίλων, κολλητών, των φιλάνθρωπων αριστοκρατών που κόπτονται για το καλό του λαού, μοιράζοντας συναίσθημα ανθρωπιάς απέναντι στον θάνατο, κάνοντας δωρεές που θα ισχυροποιήσουν τις μετοχές τους

από την πλήρη ιδιωτικοποίηση υγείας και παιδείας.
Οι άριστοι των χειροκροτημάτων και των μεγαλοευχαριστιών μοιράζουν Χριστουγεννιάτικα δωράκια σε κλινικάρχες σε βάρος του δημοσίου, σε ιδιώτες γιατρούς που καταπατούν τον όρκο του Ιπποκράτη και θα πρέπει να είναι υπόλογοι απέναντι στη δικαιοσύνη.
Αεροδιακομιδές ασθενών από Δράμα προς Αθήνα, γιατί το κοντινό Διαβαλκανικό αρνείται, μην τυχόν και «βρωμίσει» το ιδιωτικό νοσοκομείο από τον άρρωστο λαό.

Όσα προλάβουμε να «φάμε» είναι η καθημερινή προσέγγιση της κυβέρνησης. Όσες δουλειές προλάβουμε να στήσουμε στο λίγο χρόνο που μας απομένει. Γιατί το ήξεραν από την αρχή ότι το μόνο που χρειαζόταν ήταν λίγος χρόνος για τα τεσσεράμισι χρόνια που δεν ήταν στην εξουσία. Λίγος χρόνος χρειάζεται για τις «δουλειές» του συστήματος. Λίγος χρόνος χρειάζεται για να πτωχεύσεις το λαό, να χαθούν οι πρώτες κατοικίες, χώροι εργασίας, θέσεις εργασίας. Λίγος χρόνος χρειάζεται για να γκρεμίσεις το δίκαιο, την υγεία, την παιδεία, το εθνικό συναίσθημα, τις εργασιακές σχέσεις. Λίγο χρόνο χρειάζονται οι «λίγοι», «κενοί», «ματαιόδοξοι» φίλαρχοι για να διαλύσουν τα πάντα.

Πολύ χρόνο θα χρειαστεί ο λαός για να ορθοποδήσει, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να επιβιώσει, να δημιουργήσει. Πολύ χρόνο θα χρειαστεί η νέα γενιά για να οικοδομήσει μια νέα πατρίδα. Όμως δεν πρέπει να υπομένει περισσότερο. Αυτή η χώρα, αυτός ο λαός – όσο τους αφήνουμε – θα υπάρχει στον παγκόσμιο χάρτη μόνο ως όνομα. Θα έχει χάσει την ιστορική πολιτιστική του μνήμη γιατί θα έχουν ήδη απαξιωθεί από τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ της οικογένειας Μητσοτάκη, τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ επιχειρηματίες, τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ φιλάνθρωπους.

Φτάνει πια με την μετριότητα των ΑΡΙΣΤΩΝ, με τη μετριότητα των ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΩΝ.

Their time is over.

* Η Ολυμπία Αναγνώστου είναι εκπαιδευτικός

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)