to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:37 | 09.07.2013

Πολιτική

Δ.Παπαδημούλης: Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δ. Παπαδημούλη στον "Alpha 98,9"


Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 (Γ.Παπαδάκου), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Αύριο, ξεκινούν οι εργασίες του Συνεδρίου μας, μέσω του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μετασχηματίζεται από πολιτική συμμαχία σε ενιαίο, δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς. Βήμα που συμβάλλει σ’ αυτήν την κατεύθυνση είναι η επιλογή της μεγαλύτερης συνιστώσας μας, του Συνασπισμού, να δώσει ένα τέλος στην αυτόνομη ύπαρξή της για να κάνουμε μια νέα, ελπιδοφόρα αρχή. Και για όσους μιλούν για «σκιές» πάνω από τον εγχείρημά μας, απαντάμε ότι ως σκιές βλέπουν την εσωτερική δημοκρατία και τις διαφορές απόψεων μέσα στη πολιτική μας συμμαχία όσοι έχουν μάθει να υμνούν και να στηρίζουν αρχηγικά «μαγαζιά» που αποτελούν δυναστείες. Όσοι αντιλαμβάνονται ως υποχρέωσή τους τη στήριξη σε κόμματα όπως του Καραμανλή ή του Παπανδρέου, δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι στην Αριστερά τα πράγματα είναι αλλιώς. 

Ασκούμαστε στην πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό και όχι στην αφαίρεση και την διαίρεση

Συζητούμε δημοκρατικά τα πάντα, διατυπώνουμε διαφορετικές απόψεις αλλά και πολλές φορές έχουμε δείξει την αδυναμία μας να σεβαστούμε τον κανόνα της πλειοψηφίας, με αποτέλεσμα να έχουμε βιώσει φαινόμενα ρήξεων, διαλύσεων κλπ. Αυτό είναι μια αλήθεια. Ωστόσο, τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί και ανησυχεί γιατί κινείται σε διαφορετική τροχιά. Ασκούμαστε πλέον στις πράξεις της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού, κι όχι της αφαίρεσης και της διαίρεσης. Και διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι το Συνέδριο θα είναι ελεύθερο και δημοκρατικό και είμαστε σίγουροι ότι οι αποφάσεις του θα γίνουν σεβαστές από όλους. Αν πάλι κάποιοι δεν επιθυμούν να μετάσχουν στην ίδρυση του νέου κόμματος, κανένα πρόβλημα. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν με το ζόρι να γίνει μέλος, θα παραμείνουμε συνεργαζόμενοι και συμμαχητές. 

Και θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε να είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης

Είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε με τόλμη, ενότητα και αισιοδοξία στην πρόκληση που μας θέτει ο κόσμος και η Ιστορία. Το βασικό μήνυμα που θα βγει από το Συνέδριο είναι: και θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε να είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης και ζητάμε περισσότερη εμπιστοσύνη από περισσότερους, με βάση το πρόγραμμα και την πολιτική μας, την οποία δεσμευόμαστε να εξειδικεύσουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ο μετασχηματισμός μας σε ενωμένο κόμμα μάλιστα είναι αυτός που θα μας δώσει το εργαλείο για να υπηρετήσουμε το στόχο μιας νέας κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η περίφημη κινητικότητα μετατρέπεται σε νέες απολύσεις στο γόνατο

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η καταστροφική συνταγή του Μνημονίου παράλληλα με τα νέα μέτρα που έρχονται, για τα οποία ετοιμάζεται και το πολυνομοσχέδιο με κατεπείγουσες διαδικασίες. Όπως φαίνεται, θα πάρουμε λιγότερα και με δόσεις, ενώ και η περίφημη κινητικότητα, με μπόλικη αναλγησία και με τεράστια προχειρότητα, μετατρέπεται σε νέες απολύσεις στο γόνατο, για χιλιάδες ανθρώπους, σε μια χώρα που μετρά ήδη 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Κι όλα αυτά, προσπαθούν να τα σκεπάσουν με τον απαράδεκτο προπηλακισμό του δημάρχου Αθηναίων. 

Θανατηφόρο «χτύπημα» και στην Αυτοδιοίκηση ο Καιάδας των απολύσεων 

Ο Καιάδας των απολύσεων, εκτός των άλλων, δυσφημεί και την έννοια της κινητικότητας: το Δημόσιο και η Αυτοδιοίκηση χρειάζονται αλλαγές, υπάρχει κόσμος που λείπει και κόσμος που περισσεύει. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο δρομολογείται από την κυβέρνηση έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο, δυσφήμηση της κινητικότητας, θανατηφόρο «χτύπημα» στην Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει ήδη τεράστια προβλήματα υπο-χρηματοδότησης στα χρόνια του Μνημονίου και αποθέωση του κυνισμού και της προχειρότητας. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)