to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:05 | 24.11.2020

Πολιτική

Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Η κυβέρνηση της ΝΔ εγκληματεί εις βάρος του ΕΣΥ και της κοινωνίας

«Ο προϋπολογισμός του 2021 αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση ακόμα και τώρα όχι μόνο δεν έχει την πρόθεση να ξοδέψει χρήματα για την Υγεία αλλά προχωράει σε μείωση συνολικά των δαπανών για την Υγεία κατά 600 εκατ. ευρώ ενώ δεν αποτυπώνεται καμία πρόβλεψη για ενίσχυση του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό», αναφέρει ενδεικτικά το Τμ. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ανακοίνωσή του


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Με την πληρότητα των ΜΕΘ να έχει χτυπήσει κόκκινο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τις δυσοίωνες προβλέψεις για την αύξηση των θανάτων το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση συνεχίζει να ζει στη δική της πραγματικότητα, επιδεικνύοντας πλήρη ανικανότητα αλλά και άρνηση να προχωρήσει σε γενναίες πολιτικές παρεμβάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας.

Αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές , επιτάσσει γιατρούς και νοσηλευτές προς όφελος του ιδιωτικού τομέα. Νοσηλευτές που ήδη δοκιμάζουν τα όρια των αντοχών τους, μετακινούνται από Δημόσια Νοσοκομεία που βρίσκονται υπό κατάρρευση λόγω του τεράστιου όγκου περιστατικών που δέχονται καθημερινά. Με λίγα λόγια, ο δημόσιος τομέας στην υπηρεσία του ιδιωτικού.

Την ίδια ώρα, στελέχη της Κυβέρνησης επιδίδονται σε πρωτοφανείς δηλώσεις με τον κ. Γεωργιάδη να επιχαίρει για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, στο όνομα των νεκρών και τον κ. Γεραπετρίτη να ξεστομίζει με περισσή αλαζονεία ότι η αύξηση κλινών ΜΕΘ θα σήμαινε περισσότερους θανάτους!

Για να ακολουθήσουν, ως ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα και μάλιστα κατόπιν εορτής, οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για μονιμοποίηση των γιατρών που εργάζονται στις ΜΕΘ. Εξαγγελίες που κι αν ακόμα είναι αληθείς, δεν είναι παρά...σταγόνα στον ωκεανό, αφού χρειάζονται πολύ περισσότερες προσλήψεις για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες των ήδη υποστελεχωμένων νοσοκομείων. Για μια ακόμη φορά δε, ο κ. Μητσοτάκης, επιχειρεί με μαθηματικές αλχημείες να εμφανίσει μια εικόνα τεράστιας ενίσχυσης του ΕΣΥ, παρουσιάζοντας αριθμούς προσλήψεων που μακράν απέχουν από την πραγματικότητα ενώ διαψεύδονται και από τα επίσημα στοιχεία που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης φάνηκαν ήδη από την 1η φάση της πανδημίας. Πλέον όμως καθίστανται κραυγαλέες. Ο προϋπολογισμός του 2021 αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση ακόμα και τώρα όχι μόνο δεν έχει την πρόθεση να ξοδέψει χρήματα για την Υγεία αλλά προχωράει σε μείωση συνολικά των δαπανών για την Υγεία κατά 600 εκατ. ευρώ ενώ δεν αποτυπώνεται καμία πρόβλεψη για ενίσχυση του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό. Και όλα αυτά, ενώ η η χώρα μας βρίσκεται στην προτελευταία θέση δημόσιων δαπανών για την Υγεία, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εγκληματεί.

Εις βάρος των Υγειονομικών που εξακολουθεί να αφήνει ανοχύρωτους απέναντι στην επέλαση της πανδημίας.

Εις βάρος του ΕΣΥ και της Δημόσιας Υγείας που εξακολουθεί να αφήνει στην τύχη τους.

Εις βάρος ολόκληρης της κοινωνίας που εξακολουθεί να την κοροϊδεύει συστηματικά.

Δυστυχώς όμως γι΄αυτή, δε μπορεί πλέον να ξεφύγει από τις ευθύνες της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)