to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:18 | 24.11.2020

Πολιτική

Στ. Κούλογλου: Αν ελέγχονται οι αρχηγοί της Αριστεράς, να ελεγχθούν και οι Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης (βίντεο)

«Αν ελέγχονται από τον εισαγγελέα οι πολιτικοί αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του Μέρα25 για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, θα πρέπει να ερευνηθεί και ο κ. Χρυσοχοΐδης που είπε ότι δεν υπήρχε απαγόρευση για τις πολιτικές συγκεντρώσεις, αλλά και ο κ. Μητσοτάκης που τους είχε προτρέψει μια μέρα πριν να παραβιάσουν την απαγόρευση συνάθροισης περισσοτέρων των τριών ατόμων, και όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας -στο σύνολο επτά άτομα- να καταθέσουν στεφάνι. Αν η κυβέρνηση είχε ακολουθήσει μια συναινετική πολιτική εξ αρχής, αντί να παίζει πολιτικά παιχνίδια με την απαγόρευση θα είχε αποφευχθεί η όλη αναστάτωση», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον Αιμίλιο Λιάτσο και στην τηλεόραση του Κόντρα.


Κληθείς να σχολιάσει στο Action 24 και στον Γιώργο Κουβαρά, το άρθρο του με τίτλο «Πολίτες, πλακώστε τους στις μηνύσεις», ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε πως «φυσικά αυτό δεν αφορά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ, που δίνουν ηρωική μάχη. Αλλά στα νοσοκομεία, ιδίως της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Γιατροί, επικεφαλής μονάδων, λένε ότι χάνονται άδικα ασθενείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του νέου από την Φλώρινα που έχασε τον 73χρονο πατέρα του γιατί του είπαν ότι δεν θα βρεθεί πουθενά ΜΕΘ για αυτόν. Σε άλλες χώρες όπου υπήρχαν αντίστοιχα εγκληματικά λάθη από τις υγειονομικές ή τις δημόσιες αρχές στην διαχείριση της πανδημίας, όπως στην περιοχή της Μαδρίτης, στην Ισπανία, οι πολίτες έχουν συγκροτήσει ομάδες με την βοήθεια δικηγόρων που κάνουν αγωγές και μηνύσεις στους υπεύθυνους, για την απώλεια των συγγενών τους. Για παράδειγμα στην χώρα μας, πριν από λίγες ημέρες, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, που ανήκει στην ΝΔ, είπε ότι έδωσε η Περιφέρεια 30 εκατομμύρια για να ενισχυθεί το τοπικό ΕΣΥ, και ότι δεν έχει γίνει τίποτα, και πως είναι άγνωστο που πήγαν τα λεφτά. Η Λάρισα είναι σε κατάσταση αντίστοιχη με τη Θεσσαλονίκη. Με βάση τις δηλώσεις του περιφερειάρχη δεν θα έπρεπε να είχαν κινηθεί οι εισαγγελείς; Μιας και δεν το κάνουν αυτοί, πρέπει να το κάνουν οι πολίτες, που έχασαν δικούς τους ανθρώπους αδικαιολόγητα. Πρέπει οι πολίτες να πάψουμε να σιωπούμε και να πάρουμε τις ευθύνες μας».

«Γίνεται μια προσπάθεια από το Μέγαρο Μαξίμου, να περιορίσουν τον Άδωνι Γεωργιάδη, που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ξημεροβραδιάζεται στην τηλεόραση, έχει αποψιλωθεί από τις αρμοδιότητές του, και λέει διάφορα. Ισχύει ότι άλλες χώρες έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά κρούσμα. Αυτά που λέει ο κ. Γεωργιάδης όταν πανηγυρίζει για τους νεκρούς της πανδημίας ας τα πει στους συγγενείς τους», σχολίασε, τέλος, ο ευρωβουλευτής για τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)