to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το εν πέμπτον

Εκτός από την υγειονομική κρίση, ο Κ. Μητσοτάκης έχασε και την οικονομική κρίση


Χαθήκανε. Έχουν απολέσει το 20% της εκλογικής δύναμης του 2019 (το 10% μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα) και έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια. Το lockdown της κυβέρνησης έστειλε στην απόγνωση και στα κάγκελα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Όλοι από τη μεσαία τάξη.

Δεν πέρασε ένας μήνας που ο Κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την Πέμπτη «σχέδιο δράσης ενός μηνός» που θα άρχιζε την Τρίτη - και δύο μέρες μετά την εφαρμογή του «σχεδίου» ανακοίνωσε γενικευμένη καραντίνα της οικονομίας, της κοινωνίας και των πολιτών ακυρώνοντας το σχέδιο ενός μηνός.

Και πάει λέγοντας: Τη μία εβδομάδα ο Μητσοτάκης λέει στη Βουλή ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο από το διαρκές άνοιγμα - κλείσιμο της οικονομίας (μοντέλο ακορντεόν), την επόμενη εβδομάδα πήραν το πάνω χέρι Πέτσας - Γεραπετρίτης και λένε ότι η οικονομία θα ανοίξει και δεν θα ξανακλείσει ό,τι και να γίνει. Και την Παρασκευή συζητούσαν μήπως μπορούν να ανοίξουν νομούς που δεν έχουν πολλά κρούσματα, αλλά παρέλυσαν όταν σκέφτηκαν ότι δεν θα μπορούσαν να διαχειριστούν τις πιέσεις των βουλευτών τους!

Προς τι η αναταραχή; Επειδή τώρα εισπράττει τα επίχειρα του «από τον Μάιο και μετά η κυβέρνηση κατέβασε τα μολύβια», επειδή άνοιξε τα σχολεία με υπερπληθυσμό παιδιών και δεν οργάνωσε την τηλεκπαίδευση, επειδή δεν στήριξε το δημόσιο σύστημα Υγείας, επειδή δεν έχει κανένα συνολικό σχέδιο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης

Εκτός από την υγειονομική κρίση, ο Κ. Μητσοτάκης έχασε και την οικονομική κρίση (Αδ. Γεωργιάδης: Η ύφεση δεν μπορεί να προβλεφθεί. Ό,τι προβλέψεις είχαμε, τέλος). Ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να δολοφονήσει οικονομικά αυτούς που τον έκαναν κυβέρνηση και είχαν ακουμπήσει τις ελπίδες τους σε εκείνον: τη μεσαία τάξη. Στρατηγικό λάθος, που οφείλεται στην παροιμιώδη αδυναμία κατανόησης των πραγμάτων, των δράσεων και των αντιδράσεων.

Και συνεχίζει το λάθος αντιμετωπίζοντάς το ως πρόβλημα επικοινωνιακής διαχείρισης. Εξ αυτού προέκυψε εμπόριο ελπίδας με το «εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης», με τις διαφάνειες από αμερικανική εταιρεία που πουλάει ιατρικά ψυγεία! Εξ αυτού και οι διαρροές για το πώς θα αξιοποιηθούν τα δισ.

Στο Μαξίμου νομίζουν ότι είναι ζήτημα θετικής ατζέντας, ενώ είναι θέμα εφαρμοζόμενης πολιτικής, που πλήττει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., που την εγκαταλείπουν.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)