to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:37 | 24.11.2020

Κοινωνία

Οι ενοικιαζόμενοι των τραπεζών καλούν στην απεργία της Πέμπτης 26/11

«Φοράμε μάσκες αλλά έχουμε φωνή!»


H ανακοίνωση του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα:

Συναδέλφισσες, -οι,

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, που εξήγγειλαν συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ενάντια στο αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι θα φέρει στη Βουλή.

Την ώρα που η πανδημία θεριεύει και αναδεικνύεται με τον πιο δραματικό τρόπο -με δεκάδες καθημερινούς θανάτους- η εγκληματική αμέλεια και επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση τους τελευταίους οχτώ μήνες, την ώρα που η οικονομία και η κοινωνία στενάζει από την πολιτική του “βλέποντας και κάνοντας” και του “Βοήθα Παναγιά” , αυτή την ώρα επιλέγει η κυβέρνηση να ανοίξει - και πάλι- την αντικοινωνική και νεοφιλελεύθερη ατζέντα της με ένα νομοσχέδιο ευθείας επίθεσης στα εργασιακά κεκτημένα του τελευταίου αιώνα…

Μετά την ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα που εισάγει ιδιαίτερα ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις τράπεζες ενώ παράλληλα οδηγεί στην εξαθλίωση και την απόγνωση χιλιάδες οφειλέτες, μετά την χουντικής έμπνευσης και εκτέλεσης απαγόρευση συναθροίσεων την 17η Νοέμβρη και τις απρόκλητες επιθέσεις της συνωστισμένης αστυνομίας σε πολίτες και ειρηνικούς διαδηλωτές, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να “βάλει στο γύψο” το οκτάωρο , τις διαιτησίες αλλά και τη συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα συζητούνται :

  • Ανατροπές στις υπερωρίες και στην αμοιβή τους / Θεσμοθέτηση από την πίσω πόρτα του 10ωρου εργασίας

  • Αφαίρεση κρίσιμων αρμοδιοτήτων εργατικών διαφορών από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας

  • Υπονόμευση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας

  • Κεντρικό φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των μελών τους

  • Περαιτέρω καταστρατήγηση του δικαιώματος της Κυριακάτικης αργίας

Συνάδελφοι, -ισσες,


Είναι προφανές πως οι εργασίες της κυβερνητικής μπουλντόζας δεν μειώνονται στο ελάχιστο μέσα στην πανδημία, αλλά η υγειονομική κρίση ,το λοκντάουν και η κοινωνική σύγχυση ανοίγουν την όρεξη στα αρπακτικά ώστε να μην μείνει τίποτα όρθιο στις εργασιακές σχέσεις. Το λοκντάουν ειδικά -που όπως τουλάχιστον διατείνεται η κυβέρνηση- γίνεται για το κοινό καλό και τη δημόσια υγεία, μετατρέπεται από υγειονομικό σε λοκντάουν των εργασιακών κεκτημένων που βάζει σε καραντίνα τη Δημοκρατία .

Τα σχέδιά τους λανσάρονται σαν το καινούργιο,το μοντέρνο και το ωφέλιμο. Καμία μονταζιέρα και επικοινωνιακό μέικ-απ όμως δεν μπορεί να κρύψει τις αραχνιασμένες, σάπιες και αντιδημοκρατικές ιδέες που κρύβονται από πίσω. Είναι όχι μόνο το ταξικό και συνδικαλιστικό, αλλά και το δημοκρατικό και συνταγματικό μας καθήκον να αντισταθούμε στην λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας κατά των δικαιωμάτων μας και στον δημοκρατικό κατήφορο.

Στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία, την Πέμπτη 26 Νοέμβρη, κλείνουμε υπολογιστές, τηλέφωνα και τάμπλετ. Συμμετέχουμε ενεργά στις συμβολικές και καθορισμένες από υγειονομικά πρωτόκολλα εκδηλώσεις των σωματείων μας , όπου μας ζητηθεί. Βροντοφωνάζουμε:

ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΖΩΗ !

26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)