to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:02 | 24.11.2020

Πολιτική

Συναντώντας την Αριστερά: Δημήτρης Τζανακόπουλος, σήμερα στις 7 μ.μ.

Το δίκτυο Transform! europe διοργανώνει μια σειρά διαδικτυακών συνεντεύξεων με ηγετικές προσωπικότητες των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ο δεύτερος κύκλος των συνεντεύξεων συνεχίζεται με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτή της Α’ Αθηνών σήμερα, 24 Νοεμβρίου στις 19.00 ώρα Ελλάδας (ή 18.00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης).


Το πλήγμα του κορονοϊού βρήκε την ΕΕ απροετοίμαστη, αλλά με διαφορετικό τρόπο και διαφορετικά αποτελέσματα σε κάθε χώρα. Πιο τραγικά ήταν τα αποτελέσματα στις χώρες των οποίων τα συστήματα υγείας και κοινωνικής προστασίας είχαν ήδη υποβαθμιστεί από δεκαετίες πολιτικών λιτότητας. Έτσι η πανδημία αύξησε τις ανισότητες όχι μόνο εντός των κρατών αλλά και μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. Το γεγονός αυτό θέτει τα κόμματα της ριζοσπαστικής Αριστεράς μπροστά σε μια πρόκληση και απαιτεί την επανεξέταση των στρατηγικών τους

Το δίκτυο Transform! europe διοργανώνει μια σειρά διαδικτυακών συνεντεύξεων με ηγετικές προσωπικότητες των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ο δεύτερος κύκλος των συνεντεύξεων συνεχίζεται με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτή της Α’ Αθηνών σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 19.00 ώρα Ελλάδας (ή 18.00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Η εκδήλωση θα είναι διαδραστική – μετά την προγραμματισμένη συνέντευξη, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θέσει ερωτήσεις στον καλεσμένο μας. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τη ζωντανή μετάδοση στο facebook


Εγγραφείτε εδώ :
https://us02web.zoom.us/.../reg.../WN_dbW53Q1VRsGynX1dtmmwMg


Το κεντρικό ερώτημα όλων των συζητήσεων θα είναι η επίδραση της πανδημίας στης οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή των επιμέρους χωρών. Έχουμε δει ότι η αποτυχία της ΕΕ να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση και να παρέχει υποστήριξη στα κράτη που πλήττονται περισσότερο έχει αλλάξει τον τρόπο που αυτή αντιμετωπίζεται σε μέρη της Ευρώπης. Σε ποιό βαθμό και με τί συνέπειες αυτό ισχύει στις χώρες τα κόμματα των οποίων εκπροσωπούν οι καλεσμένοι μας; Πώς μπορεί η Αριστερά να αντιμετωπίσει την οικονομική και κοινωνική κρίση και την ύφεση που είναι πολύ πιθανό να επακολουθήσει; Πώς συνδέουν τα κόμματα της Αριστεράς τις εθνικές τους στρατηγικές με τα παγκόσμια προβλήματα, και ιδίως τις προσφυγικές ροές και τις επείγουσες απαντήσεις που απαιτεί η παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση.

Παρακολουθείστε τη διαδικτυακή μας συνέντευξη με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτή Α’ Αθήνας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά και στα Αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία.


****************
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Φιλοσοφία του Δικαίου από την ίδια σχολή. Διετέλεσε Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού από το 2005 ως το 2010. Την περίοδο 2010-2012 ξεκίνησε τις διδακτορικές του σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Birkbeck του Λονδίνου ενώ την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012 εργάστηκε ως εποχικός λέκτορας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Το 2012 διέκοψε τις διδακτορικές του σπουδές και επέστρεψε στην Ελλάδα ώστε να αναλάβει τη θέση του νομικού συμβούλου του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2016 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού. Τον Νοέμβριο του 2016 ορκίστηκε Υπουργός Επικρατείας και ορίστηκε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Παρέμεινε στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου έως τον Ιούνιο του 2019 οπότε και αντικαταστάθηκε προκειμένου να λάβει μέρος στις εθνικές εκλογές στις οποίες εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην Α΄ Αθήνας. Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 ανέλαβε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ θέση στην οποία υπηρέτησε έως την 6η Σεπτεμβρίου του 2020 οπότε και εκλέχτηκε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Τη συνέντευξη θα πάρουν οι:
Walter Baier
, οικονομολόγος με έδρα τη Βιέννη. Διετέλεσε Πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας (KPÖ) από το 1994 ως το 2006. Ήταν συντάκτης της αυστριακής εβδομαδιαίας εφημερίδας Volksstimme και από το 2007 ως το 2020 ήταν ο συντονιστής του δικτύου transform! europe.
και
Danai Koltsida, Ελληνίδα δικηγόρος και πολιτική επιστήμονας. Είναι διευθύντρια του Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς- Nicos Poulantzas Institute και αντιπρόεδρος του δικτύου Transform! europe. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την εκλογική συμπεριφορά, την πολιτική αντιπροσώπευση και το πολιτικό προσωπικό, τα εκλογικά συστήματα, την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τη συνταγματική και πολιτική ιστορία. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)