to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στο μυαλό του Πέτσα

Καθώς το δεύτερο κύμα ήταν δεδομένο το αίτημα του ιατρικού κόσμου ήταν ένα και σταθερό: Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού


Κάτι τα λεφτόδεντρα, που δεν υπάρχουν παρά μόνον για κλινικάρχες, σχολάρχες, καναλάρχες, κάτι τα πεταμένα λεφτά για τις ΜΕΘ, ο Στέλιος Πέτσας έχει το μοναδικό ταλέντο να εξακοντίζει φράσεις που ξεμπροστιάζουν κατά τον καλύτερο τρόπο την κυβερνητική πολιτική.

«Πολλές φορές είπαμε και τώρα το επαναλαμβάνουμε πιο δυνατά ότι, αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε. Ας αποφύγουμε λοιπόν την επικίνδυνη χαλάρωση» είπε κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Βέβαια, ως συνήθως, η φράση του απευθυνόταν στους πολίτες: «Σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρή συμπεριφορά από ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες.

Η χαλαρή συμπεριφορά, όλων μας, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown» δήλωσε, για να συμπληρώσει ανερυθρίαστα αυτό που είχε πρωτοπεί ο Μητσοτάκης: «Όσες κλίνες και να έχει ένα σύστημα Υγείας γενικά στον κόσμο -όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση της Ελβετίας-, δεν θα είναι ποτέ αρκετές».

Εξ ου και η εκτίμηση που είχε κάνει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση των ΜΕΘ ήταν πεταμένα λεφτά... Για τους συγγενείς των 499 διασωληνωμένων της χθεσινής μέρας (202 παραπάνω απ’ όσους είχαν διασωληνωθεί στις 11 Νοεμβρίου), η φιλότιμη προσπάθεια Πέτσα να πείσει ότι οφείλουμε να είμαστε ικανοποιημένοι που... δεν πάθαμε και χειρότερα δεν μπορεί να κρύψει την επικίνδυνη χαλάρωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποτέλεσμα των ιδεοληπτικών εμμονών της στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας.

Καθώς το δεύτερο κύμα ήταν δεδομένο -οι ειδικοί, άλλωστε, είχαν προειδοποιήσει παγκοσμίως από την άνοιξη- το αίτημα του ιατρικού κόσμου ήταν ένα και σταθερό: Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικά εξειδικευμένων εντατικολόγων, που να στελεχώσουν τις ΜΕΘ, που επίσης θα έπρεπε να πολλαπλασιαστούν και με επιτάξεις ιδιωτικών κλινών -κανονικές, όχι δώρα...

Επιτάξεις που, μέχρι χθες το μεσημέρι, προκρίνοντας το σχέδιο διακομιδής ασθενών με τρένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προτιμούσε να λέει ότι θα γίνουν «ενδεχομένως» και «αν χρειαστεί»... Τελικά η πραγματικότητα οδήγησε στην απόφαση (να δούμε το αντίτιμο), ενώ, όσον αφορά τις μόνιμες προσλήψεις, είναι πλέον φανερό ότι παραμένουν έξω από το κυβερνητικό σχέδιο, που, κατά πώς είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «αναπτύσσεται από τον Μάρτιο»...

Όταν, λοιπόν, ο Στέλιος Πέτσας επέλεγε τη φράση «επικίνδυνη χαλάρωση», για να κουνήσει το δάχτυλο στην κοινωνία, μάλλον τον Μητσοτάκη είχε στο μυαλό του..

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)