to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 20.11.2020

Πολιτική

Νίκος Ηγουμενίδης: Να επιταχθούν σε όλη τη χώρα όσες ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία χρειαζόμαστε

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει -και ούτε είχε- συγκεκριμένο σχέδιο για την ένταξη των ιδιωτικών κλινικών και ιδιωτικών νοσοκομείων στην υγειονομική μάχη. Ακόμα και τώρα, που καθημερινά επιδεινώνονται τα στοιχεία της πανδημίας, η κυβέρνηση αναλίσκεται σε επικοινωνιακές επιδείξεις σχεδιασμού μελλοντικών εμβολιασμών...»


Σχετικά με τη στάση της σημερινής Κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με αγωνία και έκπληξη παρακολουθούμε την συζήτηση των τελευταίων ωρών σχετικά με την ένταξη του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι εξελίξεις υπογραμμίζουν ανάγλυφα τα εξής:

1. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει -και ούτε είχε- συγκεκριμένο σχέδιο για την ένταξη των ιδιωτικών κλινικών και ιδιωτικών νοσοκομείων στην υγειονομική μάχη. Ακόμα και τώρα, που καθημερινά επιδεινώνονται τα στοιχεία της πανδημίας, η κυβέρνηση αναλίσκεται σε επικοινωνιακές επιδείξεις σχεδιασμού μελλοντικών εμβολιασμών -είναι απαραίτητος ένας τέτοιος σχεδιασμός- και όχι στην αντιμετώπιση επειγόντων θεμάτων.

2. Όλη η Ελλάδα συζητούσε και ασχολείται εδώ και μήνες με το σφοδρότερο 2ο επιδημικό κύμα, και την προετοιμασία για την βέλτιστη αντιμετώπισή του, εκτός από τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα της υγείας.

3. Οι επενδυτές στον ιδιωτικό τομέα της υγείας, αποδεικνύονται, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανάγκες, απολύτως ανέτοιμοι και ανεπαρκείς στην συμμετοχή τους στην υγειονομική μάχη της Ελληνικής κοινωνίας. Επιβεβαιώνεται έτσι με τον πιο δραματικό τρόπο ότι η υγεία και η δημόσια υγεία δεν γίνεται να υποτάσσονται στον βωμό του κέρδους.

4. Οι τελευταίες εξελίξεις κάνουν «σκόνη και θρύψαλα» την καρδιά του προγράμματος της ΝΔ, που μιλά για εκχώρηση του ασφαλιστικού συστήματος στον ιδιωτικό τομέα, είσοδο στο ΕΣΥ των ιδιωτών και ανάπτυξη του συστήματος υγείας με την σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ).

5. Η υγειονομική μάχη, απαιτεί γενναίες αποφάσεις, απαλλαγμένες από ιδεοληπτικές εμμονές:

Ενισχύστε το σύστημα με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών.

Αυξήστε τους μισθούς και εντάξετε τους υγειονομικούς στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Επιτάξετε σε όλη τη χώρα όσες ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία χρειαζόμαστε.

Σε αυτή την πολιτική κατεύθυνση, θα έχετε την συμπαράσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)