to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:21 | 20.11.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Σαφής ο Πέτσας: Δεν θα αρθεί το λοκντάουν την 1η Δεκέμβρη

«Ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ξεκαθαρίζει ότι πράγματι η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη δεν είναι δωρεάν, το κράτος πληρώνει καθώς «υπάρχουν συμφωνημένα νοσήλεια από τον ΕΟΠΥΥ»


«Σφραγίζει», όπως όλα δείχνουν η παράταση του καθολικού lockdown και μέσα στον Δεκέμβριο. «Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν είναι ρεαλιστικός στόχος η 1η Δεκεμβρίου» παραδέχθηκε ο Στέλιος Πέτσας για ενδεχόμενη άρση του καθολικού απαγορευτικού. «Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων. Σ’ αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ποτέ δεν μιλήσαμε εμείς για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Λέγαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας μέσα στον Δεκέμβριο» υποστήριξε ακόμη, αποδίδοντας την χρονική επέκταση των αυστηρών απαγορεύσεων που σχεδιάζει να ανακοινώσει η κυβέρνηση στο ότι «η πρώτη εβδομάδα του lockdown κύλησε χαλαρά». Άλλα έλεγε, ωστόσο πριν από δύο μόλις ημέρες. Τότε, και ενώ οι επιστήμονες μιλούσαν για «πολεμικές συνθήκες», ο Στέλιος Πέτσας έσπευδε να «ανοίξει» πρώτα σχολεία και λιανεμπόριο.

Σε ό,τι αφορά την επίταξη των δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η συζήτηση υπάρχει εδώ και δέκα ημέρες. Έχει ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο ΓΓ του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Υγείας, υπήρχαν επικοινωνίες όλο αυτό το διάστημα να παραχωρήσουν οικειοθελώς απλές κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές, είπε και σημείωσε: «Εφόσον δεν το έπραξαν κι επειδή βλέπουμε την πίεση στο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίταξη δύο κλινικών, όχι και των εννέα, για 200 κρεβάτια».

Όπως ανέφερε, θα είναι απλές κλίνες για Covid-19 και θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των ασθενών. Διευκρίνισε ότι ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίοι δεν πάσχουν από Covid, θα μεταφερθούν είτε σε άλλες ιδιωτικές κλινικές είτε σε δημόσια νοσοκομεία. Ξεκαθάρισε επίσης ότι η επίταξη κλινών δεν είναι δωρεάν. Υπάρχουν συμφωνημένα νοσήλια που αναλαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ, δήλωσε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)