to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:39 | 19.11.2020

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για υποχρεωτικά τεστ: Σήμερα ανακοινώνουν αυτό που κάποτε χαρακτήριζαν αχρείαστο

Μετά και το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, ο Στ. Πέτσας ανακοινώνει νέα περιοριστικά μέτρα και επαναλαμβάνει πως θα απαιτείται αρνητικό τεστ για όποιον μπαίνει στη χώρα, ό,τι δηλαδή έλεγαν πως είναι αχρείαστο όταν άνοιξαν άρον-άρον και χωρίς σχέδιο τον τουρισμό, τονίζει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση του.


Τα «θετικά μηνύματα» Πέτσα έγιναν νέα περιοριστικά μέτρα, βλέπουν στην Κουμουνδούρου, καθώς μετά και το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων η κυβέρνηση όχι μόνο βάζει φρένο στην αισιοδοξία με την οποία έβγαινε στα κανάλια τις προηγούμενες μέρες, αλλά μέσω του κυβ. εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ανακοινώνει πως θα απαιτείται αρνητικό τεστ για όποιον μπαίνει στη χώρα. Μία σταθερή παρότρυνση του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, η οποία είχε χαρακτηριστεί «αχρείαστη» κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό η απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αποδέκτη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έχει ως εξής: 

«Χθες ο κ. Πέτσας ανακοίνωνε πώς θα αρθεί σταδιακά το lockdown και μιλούσε για θετικά μηνύματα. Σήμερα, μετά και το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, ανακοινώνει νέα περιοριστικά μέτρα και επαναλαμβάνει πως θα απαιτείται αρνητικό τεστ για όποιον μπαίνει στη χώρα, ό,τι δηλαδή έλεγαν πως είναι αχρείαστο όταν άνοιξαν άρον-άρον και χωρίς σχέδιο τον τουρισμό. Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας. Επιμένει να μην ενισχύει ουσιαστικά το ΕΣΥ και συνεχίζει χωρίς κανένα σχέδιο. Το μόνο που κάνει είναι να επιδίδεται σε εμπόριο ελπίδας με το εμβόλιο για το αύριο, για να μην πάρει σήμερα τα μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας».

Αναλυτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού τόνισε πως τα χθεσινά στοιχεία «αποδεικνύουν ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρά συμπεριφορά απ' ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες», ανέφερε:

«Πρώτον αναφορικά με τις χερσαίες πύλες εισόδου από αύριο, στις 06.00 το πρωί κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής. Στα βόρεια σύνορά μας θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα ενώ από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα.

Όσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους φυσικά με βάση το PLF που θα έχει υποβληθεί.

Δεύτερον, αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων. Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός στην περιοχή. Γι αυτό το λόγο ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών όσο και στους χώρους εργασίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)