to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:10 | 18.11.2020

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόρειας Αθήνας: 47 χρόνια ‘’Πολυτεχνείο’’ - Σύμβολο, τιμή και αγώνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

47 χρόνια ‘’Πολυτεχνείο’’.
Σύμβολο, τιμή και αγώνας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

47 χρόνια ‘’Πολυτεχνείο’’.
Σύμβολο, τιμή και αγώνας

Δεν ήταν μόνο η απόδοση της οφειλόμενης τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου και στο λαϊκό κίνημα που συνέβαλε στην ανατροπή της Αμερικανόπνευστης  χούντας πριν 47 χρόνια .
Δεν ήταν μόνο η οφειλόμενη απάντηση στα αυταρχικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ με απαγόρευση των συγκεντρώσεων για τις μέρες αυτές τιμής στο Πολυτεχνείο και εγκαθίδρυσης καθεστώτος αστυνομικής βίας και συλλήψεων στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλές πόλεις της χώρας , με πρόσχημα την πανδημία.

Δεν ήταν μόνο η ανάγκη σηματοδότησης του διαρκούς αγώνα ενάντια στις ακροδεξιές και φασιστικές εκτροπές που η καταδίκη των νοσταλγών της Χρυσής Αυγής αποτέλεσε μια πρώτη νίκη
Είναι όλα αυτά μαζί και άλλα πολλά , που δίνουν υπόσταση στο Πολυτεχνείο .

Το κρατούν ζωντανό στην ιστορική μνήμη και στο παρόν , παρά τις προσπάθειες του συντηρητικού συστήματος εξουσίας να το αφυδατώσει.

Γι αυτό  οφείλουμε να την διατηρήσουμε άσβεστη και στο μέλλον, στον αγώνα για δημοκρατία , ελευθερία , αλληλεγγύη , κοινωνική δικαιοσύνη.

Η κατάθεση στεφάνου στο  Μνημείο των εκτελεσθέντων στο Μπλόκο της Καλογρέζας από ολιγομελή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βόρειας Αθήνας , με όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα προστασίας αυτό το νόημα είχε.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Βουλευτής Β. Αθήνας Κ. Ζαχαριάδης που κατέθεσε το στεφάνι , το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Π. Λάμπρου , ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Β.  Αθήνας Π. Κοσμόπουλος, τα μέλη του συντονιστικού της ΝΕΒΑ Π. Δημητρακοπούλου , Λ. Καρίγιαννης , Α. Ντούμα , μέλη της τοπικής ΟΜ Ν. Ιωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”  Ο. Ακιανίδου και Χ. Κανλής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)