to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:40 | 18.11.2020

Κοινωνία

Βίντεο ντοκουμέντο με την προσπάθεια σύλληψης του 55χρονου στα Σεπόλια

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται συνεχώς νέα στοιχεία για την αστυνομική βία με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε σήμερα από την σελίδα «Μένουμε Ενεργοί» στο Facebook απεικονίζονται για γενονότα που σημειώθηκαν μπροστά από το ΑΤ Κολωνού όπου άνδρες της αστυνομίας επιχειρούν να προσαγάγουν τον 55χρονο πατέρα του 24χρονου φοιτητή από τα Σεπόλια, ο οποίος κατέληξε να νοσηλεύεται στον ευαγγελισμό με ισχαιμικό επεισόδιο.


 

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι αφέθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερις συλληφθέντες της επιχείρησης της αστυνομίας στα Σεπόλια καθώς η δίκη τους προσδιορίστηκε για την 1η Δεκεμβρίου. Η οικογένεια, φίλοι και σύντροφοι των τεσσάρων ξέσπασαν σε χειροκροτήματα αφού οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι. “Δεν μας τρομοκρατούν συλλήψεις-δακρυγόνα νόμος είναι το δίκιο του αγώνα” φώναξαν οι συγκεντρωμένοι.

Μετά τη σύλληψη του φοιτητή έξω από το σπίτι του στα Σεπόλια, και τον ξυλοδαρμό της αδελφής του και της μητέρας του, η συνέχεια δόθηκε στο ΑΤ Κολωνού όπου οι γονείς, συγγενείς, φίλοι και γείτονες έφθασαν στο τμήμα που όπως τους είχαν ενημερώσει θα μεταφερόταν ο φοιτητής, ζητώντας την απελεύθερωση του.

Στο ΑΤ Κολωνού μαθαίνουν ότι οι αστυνομικοί τους εξαπάτησαν και ότι ο συλληφθέντας φοιτητής είχε μεταφερθεί τελικά στη ΓΑΔΑ. Ο πατέρας του τότε ξεσπάει και ακούγεται να φωνάζει στους αστυνομικούς: "Μου είχατε υποσχεθεί ότι θα τον φέρνατε εδώ". Και τότε οι αστυνομικοί επιχειρούν να τον συλλάβουν τραβώντας τον και πετώντας τον στο έδαφος.

Στο σημείο σπεύδουν οι γυναίκες της οικογένειας και οι γείτονες που είχαν μαζευτεί και τότε οι αστυνομικοί αρχίζουν να τους απωθούν βίαια. Ο πατέρας λιποθυμάει  με αποτέλεσμα να να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με ισχαιμικό επεισόδιο, όπου νοσηλεύεται ακόμα. Σημειώνεται ότι στον Ευαγγελισμό, οι αστυνομικές δυνάμεις που ακολούθησαν το ΕΚΑΒ παρέμειναν για ώρες περιμένοντας να συλλάβουν τον άνθρωπο σε περίπτωση που έπαιρνε εξιτήριο. Μετά τις αντιδράσεις πήραν εντολή να αποχωρήσουν.

Μετά τη λιποθυμία του πατέρα, συνελήφθη η κόρη της, ένας γείτονας και φίλος της οικογένειας και ένας φίλος του γιου της οικογένειας που κατέγραφε το περιστατικό με το κινητό του.

Η μητέρα οδηγήθηκε στον Ευαγγελισμό και είναι η μοναδική από την οικογένεια που δεν αντιμετωπίζει κάποια κατηγορία, ενώ ο νεαρός οδηγήθηκε αρχικά στο ΑΤ Κολωνού όπου και έσπευσε ο πατέρας και η αδελφή του η οποία ξυλοκοπήθηκε και εκείνη και μεταφέρθηκε στο ΑΤ Κυψέλης. 

Η αδελφή του φοιτητή, ξυλοκοπήθηκε άγρια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες παραλίγο να της σπάσουν το γόνατο. H σύλληψή της έγινε τραβώντας τη από τα μαλλιά και σέρνοντάς τη στο τμήμα όπου οι αστυνομικοί - μέσα στο ΑΤ - της έριξαν γροθιά στο κεφάλι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)