to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:16 | 18.11.2020

Πολιτική

Γιατροί νοσοκομείου Λάρισας σε Τσίπρα: Δραματική η κατάσταση - Πλήρεις όλοι οι θάλαμοι ΜΕΘ

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας είναι πλήρης όχι μόνο η ΜΕΘ αλλά και η μονάδα με τα βαριά περιστατικά στους θαλάμους αρνητικής πίεσης.


Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας περιέγραψαν γιατροί και διευθυντές κλινικών στην συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία , Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας είναι πλήρης όχι μόνο η ΜΕΘ αλλά και η μονάδα με τα βαριά περιστατικά στους θαλάμους αρνητικής πίεσης.

«Εχουμε 17 βαριά περιστατικά στους 17 θαλάμους αρνητικής πίεσης που έχουμε και 14 ασθενείς στην ΜΕΘ στα 14 κρεβάτια που διαθέτουμε για περιστατικά covid» υπογράμμισε ο διευθυντής αποκαλύπτοντας την ισχυρή πίεση που δέχεται το νοσοκομείο.

Σε σχετική ερώτηση του κ. Τσίπρα αν έχει ενισχυθεί με επικουρικούς γιατρούς το νοσοκομείο, ο διευθυντής της ΜΕΘ είπε ότι ήρθαν, ωστόσο ο καθαρός αριθμός των γιατρών που δούλευαν πέρσι και φέτος στην ΜΕΘ είναι ο ίδιος, «παρά το γεγονός ότι τώρα πρέπει να αντιμετωπιστεί μια ιστορική υγειονομική κρίση με την πανδημία του κορονοιού».

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι ότι πλέον αναγκάζονται να προσφύγουν στην διακομιδή των νέων περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία. «Οι διακομιδές είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία» τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ και για τους ασθενείς και για το νοσοκομείο και επεσήμανε ότι θα μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση.

«Αν είχε βρεθεί προσωπικό και αναπνευστήρες θα μπορούσαν με πολύ προσπάθεια να βρεθούν και λύσεις εκτός ΜΕΘ, όπως γινόταν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την ώρα που βρίσκονταν υπό μεγάλη πίεση» υποστήριξε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Λάρισας, επισημαίνοντας ότι θα «έπρεπε να είχαμε καλύτερο σχεδιασμό συνολικά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)