to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Επιστρέφει στον Κορυδαλλό ο Κώστας Σακκάς

Ένα 24ωρο πριν ο κρατούμενος φοιτητής Κώστας Σακκάς αρχίσει απεργία δίψας και πέντε μέρες αφότου έκανε απεργία πείνας, η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) έκανε δεκτό το αίτημά του να επιστρέψει στη φυλακή Κορυδαλλού και να συνεχίσει τις σπουδές του.


Ο κρατούμενος είχε μεταφερθεί αιφνιδίως στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών το περασμένο Σάββατο, τη μέρα που σε όλη τη χώρα εφαρμοζόταν το δεύτερο γενικό lockdown και ενώ ήδη τα αυξανόμενα κρούσματα στα καταστήματα κράτησης επέβαλαν περιορισμό των μετακινήσεων.

Η ξαφνική μεταγωγή, την οποία είχε αποφασίσει η ΚΕΜ στις 3 Νοεμβρίου, προκάλεσε αναστάτωση στον ίδιο και στην οικογένειά του, με τον πατέρα του να δηλώνει στην «Εφ.Συν.»: «Είναι ανήθικο να μην μπορείς να δεις το πάθος ενός ανθρώπου για γνώση».

Όπως εξηγούσε ο πατέρας του, Σπύρος Σακκάς, γιατρός - διευθυντής του ΕΣΥ, η μεταγωγή του Κώστα στις Σέρρες ήταν παντελώς αναιτιολόγητη, αφού ο κρατούμενος είναι φοιτητής στο ΙΕΚ του καταστήματος κράτησης του Κορυδαλλού και αφού ολοκλήρωσε τη διετή εκπαίδευση, φέτος θα κάνει την πρακτική άσκηση που είναι αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Παράλληλα, ο Κώστας Σακκάς έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στη Γεωπονική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Τελικά σήμερα η ΚΕΜ έδωσε τέλος στην ταλαιπωρία του κρατούμενου φοιτητή, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στον Κορυδαλλό και να κάνει την πρακτική του άσκηση, όπως ρητά προβλέπει ο κανονισμός του ΙΕΚ. Παράλληλα, θα κάνει αίτηση μεταγραφής στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)