to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 13.11.2020

Πολιτική

Οικολόγοι Πράσινοι: Με σκονάκια και αυταρχισμό δεν καταπολεμάται ο κορονοϊός, αλλά οι «εξαρτημένοι από το μισθό τους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να αντιγράψει σχεδόν όλα τα μέτρα του Μακρόν, εκτός φυσικά των οικονομικών, απλά «αλλάζοντας τη σειρά για να κρύψει το σκονάκι» καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.


Η Κυβέρνηση, προσκολλημένη στις ιδεολογικές της εμμονές, δεν αντιγράφει και τα οικονομικά μέτρα του Μακρόν, τονίζουν οι Οικ. Πράσινοι σε ανακοίνωσή τους. Αυτή έχει αναλυτικά ως εξής:
 
«Για όσους παρακολουθούν την γαλλική επικαιρότητα είναι σαφές ότι η Ελληνική Κυβέρνηση, από την αρχή της πανδημίας αντιγράφει σχεδόν όλα τα μέτρα που παίρνει ο Μακρόν στη Γαλλία ακολουθώντας τον πιστά, με τελευταίο αυτό της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, απλά σε αυτό άλλαξε σειρά για να κρύψει το σκονάκι.

Όμως η Κυβέρνηση, προσκολλημένη στις ιδεολογικές της εμμονές, δεν αντιγράφει και τα οικονομικά μέτρα του Μακρόν, όπως εισοδηματική ενίσχυση νοικοκυριών και παύση πληρωμών ΔΕΚΟ για αυτά, εισοδηματική ενίσχυση αυτοαπασχολούμενων, επιδότηση της εργασίας, πλήρη αναπλήρωση μισθών, και επιχορήγηση σε επιχειρήσεις.

Το μέτρο της πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 9:00 έως τις 5:00 δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από αυτά του ήδη υπάρχοντος απαγορευτικού.

Εκτός και αν θεωρούν στην Κυβέρνηση ότι θα θιχτούν λιγότεροι «εξαρτημένοι από το μισθό τους» -αφού αυτές τις ώρες η οικονομική δραστηριότητα μειώνεται- και επιπλέον ότι θα αυξηθούν περισσότερο οι αποταμιεύσεις ως απόρροια του εγκλεισμού, όπως ανέφερε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, οπότε έτσι και ως δια μαγείας, θα δημιουργηθούν ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες για εκτίναξη των δεικτών της μελλοντικής μας ανάκαμψης.

Η λήψη του συγκεκριμένου μέτρου, το οποίο είναι άσκοπο, καταχρηστικό και αυταρχικό, δείχνει να αποσκοπεί αποκλειστικά στην επανεπιβεβαίωση του προσφιλούς, για την Κυβέρνηση, δόγματος «Νόμος και Τάξις» και στην κάλυψη των επαναλαμβανόμενων αρρυθμιών της. 

Η Κυβέρνηση, αντί να επιβάλει και άλλες απαγορεύσεις, θα ήταν καλύτερο να αυξήσει τις κλίνες και το προσωπικό στα νοσοκομεία, να βρει λύσεις για την αποσυμφόρηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να μεριμνά ώστε να μην ακυρώνονται διαγωνισμοί για τις μάσκες από το Ελεγκτικό Συνέδριο, να εντείνει, εν τέλει, όλα τα απαραίτητα μέτρα που αντιμετωπίζουν ουσιαστικά την πανδημία.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε την Κυβέρνηση αποσύρει το μέτρο της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Επειδή, όμως, είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να το πράξει, την καλούμε να προσθέσει, σαφώς, στους λόγους υγείας, τουλάχιστον και τη δυνατότητα μετακίνησης, για παροχή φροντίδας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, όπως οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς, άτομα με αναπηρία και άλλοι.

Σε αντίθετη περίπτωση φοβούμαστε ότι θα έχουμε κι άλλες απώλειες.

Θα αναλάβει μια τέτοια ευθύνη;».
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)