to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Φοράνε φόρμα οι παπαγάλοι;

Σήμερα ο Μητσοτάκης θα βγει στη Βουλή να μας πει τι καλά που τα έκαναν


Η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου. Δυστυχώς, το δεύτερο φονικό κύμα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα μας με μια κυβέρνηση ανίκανη και επικίνδυνη. Μια κυβέρνηση που δεν έκανε τίποτα απολύτως για να προετοιμαστεί μπροστά σε αυτό που όλοι ήξεραν ότι έρχεται.

Προτίμησε να τα δώσει όλα στην επικοινωνία, στην προπαγάνδα, στα ψέματα και την εξαπάτηση των πολιτών. Ενώ βρήκε ευκαιρία, με μια παγωμένη κοινωνία, να κάνει πράξη τις ιδεολογικές εμμονές της που σκιαγραφούν το αύριο: Μισοί μισθοί, διάλυση της εργασίας και των δικαιωμάτων, εξαφάνιση των μικρών και των μεσαίων στην αγορά, εκχώρηση των σπιτιών των ανθρώπων στις τράπεζες, αποδιαρθρωμένα μέσα μεταφοράς και νοσοκομεία σε διάλυση, έρμαια των ιδιωτών.

Αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επένδυσε σε ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές -πεταμένα λεφτά, κατά τον ανεκδιήγητο Πέτσα-, πλέον τα νοσοκομεία είναι προ κατάρρευσης. Μετατρέπονται σε νοσοκομεία μίας νόσου και οι γιατροί προειδοποιούν ότι πλέον φτάνουμε στο σημείο της επιλογής. Ποιος θα διασωληνωθεί και ποιος όχι.

Όμως, η κυβέρνηση έχει φροντίσει ήδη να το κάνει αυτό. Σήμερα ο Μητσοτάκης θα βγει στη Βουλή να μας πει τι καλά που τα έκαναν. Πως είμαστε καλύτερα σε σχέση με τις άλλες χώρες, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει fake news, ότι οι γιατροί έχουν πολιτικές σκοπιμότητες, ότι ο "εφησυχασμός" και η ανευθυνότητα των πολιτών φταίνε για την έξαρση της πανδημίας.

Δεν θα μας πει ότι αυτή η ταξικά ανάλγητη κυβέρνηση αποφάσισε οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας να μην διακομίζονται από εδώ και μπρος στις ιδιωτικές κλινικές και στις ΜΕΘ - εκτός Covid, όπως προκύπτει από το "επείγον" και "εμπιστευτικό" έγγραφο προς το ΕΚΑΒ. Εν ολίγοις: Αν είσαι ανασφάλιστος, λυπόμαστε, αλλά πέθανε. Αν και, μετά το "κράξιμο" στα σόσιαλ μίντια, η κυβέρνηση επιχείρησε να το μαζέψει.

Την ίδια ώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ομολογεί το αυτονόητο: "Πέσαμε έξω με το άνοιγμα του τουρισμού που εκτόξευσε τα κρούσματα". Σήμερα λοιπόν πληρώνουμε τη φιέστα Μητσοτάκη στο ηλιοβασίλεμα στην Οία. Όμως, στον αγγελικά πλασμένο κόσμο της λίστας Πέτσα, τα παπαγαλάκια -πολλά εκ των οποίων απόλαυσαν με τα έξοδα πληρωμένα εκείνο το πανηγυρικό τριήμερο στη Σαντορίνη- μιλούν για την "κίνηση" στους δρόμους, κατηγορώντας τους ανθρώπους που πάνε στη δουλειά τους, ή κυνηγάνε ηλικιωμένους στους δρόμους για να ελέγξουν αν φοράνε φόρμα γυμναστικής, ώστε να δικαιολογήσουν τη μετακίνηση… νούμερο έξι.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)