to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:44 | 10.11.2020

Πολιτική

Κωστής Καρπόζηλος: Τα κινήματα σφράγισαν την ήττα του Τραμπ

«Το γεγονός ότι εξελέγη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μια γυναίκα με αυτές τις καταβολές, είναι από μόνο του συγκλονιστικό»



«Αναμφίβολα θετική εξέλιξη είναι η εκλογή του Μπάιντεν μετά την τραυματική εμπειρία της διακυβέρνησης Τραμπ» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο, στην Ευγενία Λουπάκη, ο ιστορικός Κωστής Καρπόζηλος, συγγραφέας του βιβλίου Κόκκινη Αμερική και πρώην καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια. «Υπάρχει ένα είδος αριστερού κυνισμού, που λέει ότι όλοι ίδιοι είναι, τίποτα δεν αλλάζει κλπ.

Ας σκεφθούμε τί θα σήμαινε για την ανθρωπότητα συνολικά αν μέσα σε αυτή την συγκυρία της πανδημίας εκλεγόταν πάλι ο Τραμπ, που την αντιμετώπισε εργαλειοπώντας την, εξευτελίζοντας την επιστήμη και αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές. Ακόμα και την ελπίδα του εμβολίου εργαλειοποίησε, αυτός μόνο και ως μιμητής του, ο Μητσοτάκης. Για εκατομμύρια Αμερικανών η διακυβέρνηση Τραμπ ήταν μια τραυματική εμπειρία, ανατίναξε κυριολεκτικά τους αγώνες και τις διεκδικήσεις δεκαετιών, κατέστρεψε βεβαιότητες που είχαν κερδηθεί επί Ομπάμα».

«Το γεγονός ότι εξελέγη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μια γυναίκα με αυτές τις καταβολές, είναι από μόνο του συγκλονιστικό» υπογράμμισε ο Κωστής Καρπόζηλος, όπως ήταν και η εκλογή του Ομπάμα, έναν αιώνα μόνο από την κατάργηση της δουλείας. Και όσοι από την Αριστερά λένε έλα μωρέ και τί έγινε ας σκεφτούν πόσα παιδιά μεταναστών έχουμε στην Ελληνική Βουλή”

Οσον αφορά το Δημοκρατικό κόμμα ο Κ. Καρπόζηλος επσήμανε ότι έχει αλλάξει, «είναι πια ένας πολύ ζωντανός οργανισμός με εσωτερικές αντιθέσεις, με εσωτερικές ιδεολογικές πλατφόρμες όπου πια η λέξη Αριστερά και σοσιαλισμός δεν είναι μια λέξη ταμπού. Σημαντικό ρόλο στην μετατόπιση του Δημοκρατικού κόμματος έχουν παίξει τα κινήματα που αναπτύχθηκαν ενάντια στον αυταρχισμό του Τραμπ, σφραγίζοντας σε μεγάλο βαθμό και την ήττα του. Η δυναμική οτυ Μπέρνι Σάντερς δεν ήρθε από μέσα από το Δημοκρατικό κόμμα, αλλά από ανθρώπους που εντάχθηκαν στα κινήματα”».

Τέλος στο ερώτημα αν πρέπει φέτος να γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, ο Κωστής Καρποζηλος είπε ότι πρέπει να βρεθουν εναλλακτικοί ευφάνταστοι τρόποι να τιμηθεί η επέτειος αλλά να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της πανδημίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)