to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:55 | 07.11.2020

Πολιτική

Απάντηση Τσακαλώτου στον Σταϊκούρα: Πώς να πάρουμε οποιοδήποτε επιχείρημα σας στα σοβαρά;

O Ευκλ. Τσακαλώτος απαντά στον Χρήστο Σταϊκούρα μετά την ανακοίνωσή του τελευταίου για τα (δήθεν) «ψεύδη του κ. Τσίπρα για την οικονομία».


Υπενθυμίζεται, πως έχουν προηγηθεί η δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα όπου σχολιάζονται όσα ανέδειξε ή έφερε στο φως εχθές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών έχει απαντάει τώρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ σχετικά έχει τοποθετηθεί και η τομεάρχης Οικονομικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξ. αντιπολίτευσης, Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημειώνει:

«Κύριε Σταϊκούρα,

Όταν προσπαθείτε να απαντήσετε στον Αλέξη Τσίπρα με 7 σημεία και το πρώτο σημείο είναι περίπου ότι «κακώς σας κατηγορούμε για το ότι η πρόβλεψη είναι ότι θα έχουμε την 6η χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη γιατί πριν λίγο καιρό είχαμε την χειρότερη πρόβλεψη και άρα βελτιωνόμαστε» καταλαβαίνετε ότι καθιστάτε δύσκολο για κάποιον να πάρει οποιοδήποτε επιχείρημα σας στα σοβαρά;

Ο κ. Σταϊκούρας δεν είναι ισχυρότερος στο έδαφος της λογικής από ό,τι στο κομμάτι της στατιστικής.

Το επιχείρημα του σε σχέση με την επιστρεπτέα προκαταβολή φαίνεται να είναι  «Εάν πάρετε κάτι, πρέπει να είναι πολύ χρήσιμο»

Προσπαθήστε να το πείτε αυτό στις χιλιάδες αγοραστές μικροεφαρμογών κουζίνας από το τηλεμάρκετινγκ - πέντε τρόποι για να κόψετε ένα κρεμμύδι!  - που πίστευαν ότι θα τους μετέτρεπε σε Λεωνίδα Κουτσόπουλο και ο κρεμμυδοκόφτης τους εγκατέλειψε μετά από μία προσπάθεια να τον χρησιμοποιήσουν και πέντε να τον καθαρίσουν

Και καλά στο τηλεμάρκετινγκ έχεις και επιλογή να μην αγοράσεις. Με τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν καμία εναλλακτική επιλογή.

Οι επιχειρηματίες  αυτό που χρειάζονται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι μη επιστρεπτέα ενίσχυση όχι δανεικά. Και οι εργαζόμενοι χρειάζονται πλήρη κάλυψη του μισθού τους. Και όπως παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός  έχετε και 37 δισ. για να το κάνετε»

Τι είχε «απαντήσει» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Σημειώνεται ότι το «οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης» με ανακοίνωσή του νωρίτερα ισχυριζόταν πως «δίνει 7 απαντήσεις στα 7 ψεύδη του κ. Τσίπρα για την οικονομία», σχετικά με όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες,

Στο 1ο σημείο, συγκεκριμένα, το επιτελείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη έλεγε πως ο  Αλ. Τσίπρας «Ισχυρίστηκε ότι σε όρους ύφεσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα θα παρουσιάσει, το 2020, την 6η χειρότερη επίδοση, στην Ευρώπη. Παρέβλεψε όμως, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην προηγούμενη Έκθεσή της, εκτιμούσε ότι η Ελλάδα θα παρουσίαζε, εφέτος, την χειρότερη επίδοση όλων στην Ευρώπη. Βέβαια τότε, ασκούσε κριτική. Σήμερα το ξεχνάει, ως αφετηρία αξιολόγησης. Αξιολόγηση που δείχνει ότι η βελτίωση της θέσης της χώρας μας στις προβλέψεις, οφείλεται στην αποτελεσματικότητα των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)