to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:10 | 06.11.2020

Πολιτική

Χρ. Γιαννούλης: «Ελλιπή τα μέτρα, παραπλανούν εργαζόμενους και ανέργους»

«Καλούμε την κυβέρνηση να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη που μας οδήγησαν σε αυτό το δεύτερο lockdown. Τα αίτια για τη σημερινή κατάσταση πρέπει να τα αναζητήσουμε στην αδράνεια της κυβέρνησης το τελευταίο εξάμηνο», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στον ΑΝΤ1.


«Καλούμε την κυβέρνηση να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη που μας οδήγησαν σε αυτό το δεύτερο lockdown. Τα αίτια για τη σημερινή κατάσταση πρέπει να τα αναζητήσουμε στην αδράνεια της κυβέρνησης το τελευταίο εξάμηνο. Ήδη από τον Μάιο καλέσαμε την κυβέρνηση να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη θωράκιση της χώρας». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Γιαννούλης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο Χρ. Γιαννούλης:

«Καλούσαμε την κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και δεν το έκανε.

Καλούσαμε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τις αστικές συγκοινωνίες και δεν το έκανε.

Καλούσαμε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ουσιαστική στήριξη της πραγματικής οικονομίας και δεν το έκανε.

Παραπλανούν και πάλι τον ελληνικό λαό και με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Ούτε ένας εργαζόμενος δεν θα δει στο λογαριασμό του ολόκληρο το επίδομα των 800 ευρώ το οποίο ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Aν η αναστολή της σύμβασης διαρκέσει τις υπόλοιπες τρεις εβδομάδες μέχρι και το τέλος του μήνα θα καταβληθούν τα 3/4 του ποσού, δηλαδή 600 ευρώ ή 66 ευρώ περισσότερα από το επίδομα των 534 ευρώ.

Μόλις το 1/3 (130.000) των μακροχρόνια ανέργων θα λάβει το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ. Οι υπόλοιποι 400.000 πως θα επιβιώσουν;

Από την 3η δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής αφαιρούν τα χρήματα που δόθηκαν στους εργαζόμενους. Αφαιρούν δηλαδή το επίδομα των 534 ευρώ ανά εργαζόμενο. Αυτό λέγεται πολιτική απάτη».

Το σχετικό απόσπασμα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)