to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:57 | 06.07.2013

Διεθνή

Νιγηρία: Ένοπλοι σκότωσαν 42 ανθρώπους σε επίθεση σε σχολείο

Σαράντα δύο άνθρωποι, οι περισσότεροι μαθητές, σκοτώθηκαν στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα εναντίον ενός λυκείου στην πόλη Πότισκουμ της Πολιτείας Γιομπέ, στη βορειοανατολική Νιγηρία, από ενόπλους οι οποίοι εμφανίσθηκαν ως ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, δήλωσε ιατρική πηγή.


"Παραλάβαμε την περασμένη νύκτα τα πτώματα 42 μαθητών και μελών του προσωπικού του δημόσιου ιδρύματος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαμούντο. Ορισμένα έφεραν τραύματα από σφαίρες και πολλά έφεραν σημάδια εγκαυμάτων", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαλίρου Αλίγιου του γενικού νοσοκομείου του Πότισκουμ.

Ένας κάτοικος επιβεβαίωσε τον απολογισμό της επίθεσης, η οποία αποδίδεται στην Μπόκο Χαράμ.

Νωρίτερα αστυνομική πηγή είχε δηλώσει πως οι νεκροί από την επίθεση είναι 28, εκ των οποίων οι 27 είναι μαθητές και ένας καθηγητής.

Οι δράστες έβαλαν φωτιά σε κτίρια και πυροβολούσαν μαθητές οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν, δήλωσε  πηγή προς το πρακτορείο Ρόιτερς. Αρκετοί από τους μαθητές νοσηλεύονται με εγκαύματα, πρόσθεσε.

Ήταν η πιο πολύνεκρη από τρεις επιθέσεις εναντίον σχολείων που έχουν πραγματοποιηθεί αφότου ο στρατός άρχισε το Μάιο μια εκτεταμένη επιχείρηση εναντίον της Μπόκο Χαράμ, μιας ισλαμιστικής οργάνωσης το όνομα της οποίας σημαίνει στη γλώσσα των βόρειων Χάουσα "η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτωλή".

Το Πότισκουμ βρίσκεται στην πολιτεία Γιομπέ, μια από τις τρεις στις οποίες ισχύει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν το Μάιο, όταν έστειλε στην περιοχή επιπλέον στρατεύματα για να προσπαθήσουν να καταστείλουν μια εξέγερση η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγού χώρας της Αφρικής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)