to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:16 | 05.07.2013

Κοινωνία

Μοτοπορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά (φωτογραφίες)

Στο νοσοκομείο της Νίκαιας έχει φτάσει η μοτοπορεία, όπου βρίσκεται συγκεντρωμένο ήδη μεγάλο πλήθος. «Κώστα, γερά, ως τη λευτεριά!» το σύνθημα που φτάνει ως το δωμάτιο που κρατείται νοσηλευόμενος ο απεργός πείνας


Η μοτοπορεία θα έχει κατάληξη το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται ο επί 32 μέρες απεργός πείνας αναρχικός Κώστας Σακκάς. Διατρέχει ανά πάσα στιγμή κίνδυνο σοβαρής βλάβης. Είναι φυλακισμένος επί 2,5 χρόνια χωρίς δίκη, και πρόσφατα δόθηκε δικαστική εντολή για παράταση της προφυλάκισής του για 6 μήνες ακόμα! Πορεία αλληλεγγύης σήμερα και στον Βόλο.

Το σχετικό tag στο Twitter: 

8.25 μ.μ.: Η εξουσία βέβαια ξέρει μόνο έναν τρόπο για να αντιμετωπίζει την οργή για τις συμπεριφορές της.  Την καταστολή. Τις σχετικές «δυνάμεις» τις παρέταξε και μέσα στο νοσοκομείο της Νίκαιας:

Embedded image permalink

Πηγή φωτ. : Στο εσωτερικό του νοσοκομείου αυτή τη στιγμή

8.05 μ.μ.:  Μια άποψη του κόσμου που βρίσκεται συγκεντρωμένος έξω από το νοσοκομείο: 

Embedded image permalink

Πηγή: @KeyserSoze

8.00 μ.μ.: Πολύς και ο κόσμος που υποδέχτηκε τη μοτοπορεία αλληλεγγύης στο Κρατικό της Νίκαιας. Σε 2.000 τουλάχιστον οι συμμετέχοντες, σύμφωνα με όσα γράφονται στο twitter. Από τα συνθήματα που ακούγονται πολύ: «Κώστα, γερά, ως τη λευτεριά!» 

(η φωτό από  ∅GiaNt∅)

7.35 μ.μ.: Η μοτοπορεία, πολύ μεγάλη σύμφωνα με όσα γράφονται στο Twitter (παρακολουθήστε το και μέσω ), φτάνει τώρα στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Embedded image permalink

Η μοτοπορεία, έτοιμη, στην Πανεπιστημίου, λίγο πριν τις 7

(Πηγή της φωτογραφίας: )

* * *

Ας θυμίσουμε και το σχετικό άρθρο στον Guardian: Στην Ελλάδα, τα πράγματα κινούνται γρήγορα - εκτός από τη δικαιοσύνη για τον Κώστα Σακκά 

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. και οι Οργανώσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Πειραιά, σας καλούν όλες και όλους, την Κυριακή 7 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στον περίβολο του Νοσοκομείου της Νίκαιας, σε μία συμβολική διαμαρτυρία. Να σταθούμε εκεί, λίγες ώρες πριν την καθοριστική απόφαση της Δευτέρας, ως ασπίδα προστασίας για τη ζωή και τα δικαιώματα ενός ανθρώπου που κρατείται παράνομα, για την υπεράσπιση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)