to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:13 | 02.11.2020

Κοινωνία

Ωμή αστυνομική βία στο Γαλάτσι - Σωρεία οι καταγγελίες - Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους συλληφθέντες

Προσαγωγές, ξύλο και σοβαροί τραυματισμοί ήταν η απάντηση των δυνάμεων καταστολής σε αντιφασιστική συνέλευση και πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Γαλάτσι - «Δεν τον χτυπήσαμε... Ερεθίστηκε ο λαιμός του από τα χημικά», λέει η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της προσπθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με τις καταγγελίες για χτύπημα του πεντάχρονου σε καφετέρια - Ελεύθεροι μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας οι 13 συλληφθέντες


Οκτώ πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των 13 συλληφθέντων κατά την χθεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι.

   Οι κατηγορίες που, κατά περίπτωση, αποδίδονται στους 13, αφορούν βία κατά υπαλλήλων, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια, διατάραξη κοινής ειρήνης, στάση, παράνομη οπλοφορία, άρνηση δακτυλοσκόπησης και παραβίαση μέτρων πρόληψης μετάδοσης ασθενειών

   Η δικογραφία παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο το οποίο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 13 Νοεμβρίου καθώς δεν είχαν προσέλθει ουσιώδεις μάρτυρες. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ανέφεραν ότι κάποιοι από τους εντολείς τους έχουν τραυματιστεί από τα χθεσινά επεισόδια με την Αστυνομία.

   Νωρίτερα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη και σε βάρος των 9 συλληφθέντων από τη συγκέντρωση που είχε καλέσει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη στο Νέο Ηράκλειο, για απείθεια και παραβίαση μέτρων πρόληψης μετάδοσης ασθενειών. Για αυτούς ορίστηκε δίκη σε ρητή δικάσιμο.

   Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ωμή αστυνομική βία καταγγέλλουν κάτοικοι και εργαζόμενοι στο Γαλάτσι

Για αναίτια επίθεση των δυνάμεων της Αστυνομίας κάνουν λόγο εργαζόμενοι και περίοικοι στην πλατεία Αγίου Ανδρέα στο Γαλάτσι. (Δείτε το ρεπορτάζ του news247)

Μετά την έντονη παρουσία της αστυνομίας στο αρχικό κάλεσμα στο Νέο Ηράκλειο, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στο Γαλάτσι, όπου τα ΜΑΤ προχώρησαν σε όργιο καταστολής εναντίον μελών αναρχικών συλλογικοτήτων. Τα αποτελέσματα ήταν τέσσερις σοβαρά τραυματίες και 14 προσαγωγές, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μία ομάδα νεαρών συγκεντρώθηκε στο Γαλάτσι σε στέκι αντιεξουσιαστών μετά την απαγόρευση χθες το βράδυ της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που είχε προγραμματιστεί στο Ηράκλειο στο σημείο που δολοφονήθηκαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της. Είχε προηγηθεί κάλεσμα ομάδας ακροδεξιών για πορεία στο κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή το μνημόσυνο του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη.

Η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών απαγορεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ., όπως και η πορεία των ακροδεξιών. Οι αντιεξουσιαστές που δε μετέβησαν τελικά στο Νέο Ηράκλειο, συγκεντρώθηκαν αρχικά στο σταθμό της Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια στην περιοχή Λαμπρινή στο Γαλάτσι. Εκεί ξέσπασαν μικρής έκτασης επεισόδια με αστυνομικούς, υπήρξαν σύμφωνα με πληροφορίες 4-5 τραυματισμοί ενώ προσήχθησαν τελικά 14 αντιεξουσιαστές.

ΜΑΤ χτύπησαν 5χρονο

Οι αστυνομικοί εμπόδισαν τους αντιεξουσιαστές που τελικά δεν πραγματοποίησαν πορεία και επέστρεψαν στο Γαλάτσι όπου σημειώθηκε ένταση και έγινε η προσαγωγή 14 ατόμων.

Σύμφωνα με καταγγελίες στα social media, οι αστυνομικοί περιτριγύρισαν τους αντιεξουσιαστές, χωρίς να τους αφήσουν καμία οδό διαφυγής, με αποτέλεσμα αυτοί να ζητήσουν καταφύγιο σε καφετέρια της περιοχής. Όμως, η αστυνομία εισήλθε στην καφετέρια και ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια με τραυματισμούς.

>>Διαβάστε ακόμα: 

Όπως καταγγέλλουν πάντα μέλη συλλογικοτήτων – αλλά και απλοί πολίτες – στα social media, οι δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα μέσα στον κλειστό χώρο και ενώ στην καφετέρια και τα γύρω μαγαζιά βρίσκονταν και απλοί πολίτες με παιδιά.

Συγκεκριμένα, μέσα στην καφετέρια ήταν και μια οικογένεια με ένα 5χρονο παιδί. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η μητέρα του 5χρονου εγκλωβίστηκε με το παιδί της έξω από τις τουαλέτες και δέχτηκαν απροσδιόριστο αριθμό χτυπημάτων από γκλοπ των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο παραπάνω βίντεο, ακούγονται τα ουρλιαχτά της μάνας που λέει «τι κάνετε;».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το παιδί αντιμετώπισε πρόβλημα όχι όμως από χτύπημα αστυνομικού αλλά λόγω ερεθισμού που ένιωσε στο λαιμό από τα χημικά. Η γιαγιά του παιδιού, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει ήδη επικοινωνήσει για το περιστατικό με τις Αρχές. Αναλυτικότερα, η γιαγιά επικοινώνησε με την Αστυνομία περίπου 1,5 ώρα μετά την αστυνομική επιχείρηση στο Γαλάτσι και ανέφερε ότι βρισκόταν στο σημείο όπου έγιναν τα επεισόδια με τα δίδυμα εγγόνια της, ηλικίας πέντε ετών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το ένα από τα δύο εγγόνια της διαμαρτυρήθηκε ότι του πονάει ο λαιμός, γεγονός που αποδίδεται στα χημικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)