to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:45 | 30.10.2020

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης : Από το «Μένουμε σπίτι» στο «Κάποτε μένατε… σπίτι» (βίντεο)

Στον κατάλογο με τα προεκλογικά ψέματα της ΝΔ προστέθηκε και η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο σχέδιο προϋπολογισμού για τον επόμενο χρόνο της εξαγγελίας-φούσκας περί αύξησης του κατώτατου μισθού σε διπλάσιο ποσοστό από τον ρυθμό ανάπτυξης, δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης.


Καλεσμένος στην εκπομπή ΚΟΝΤRA 24, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Β΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, αντέκρουσε τα ψέματα που ακούστηκαν περί πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ, καλώντας τον να φέρει έστω μια περίπτωση που να το αποδεικνύει. Αντίθετα με την προστασία που παρείχε όλα τα χρόνια από το 2015 και μετά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις πιέσεις και τα μνημόνια που κληρονόμησε, περιγράφοντας τη ζοφερή κατάσταση που έρχεται, δήλωσε για το νέο πτωχευτικό νόμο πως θα αποτελέσει πυροκροτητή κοινωνικών εξελίξεων, και πως «από δω και πέρα, τα σπίτια του κόσμου θα χαθούν».

Η αποδόμηση του μεγάλου παραμυθιού της ΝΔ ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας καταργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταρρεύσει από τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή. Η αποκάλυψη του ψέματος ολοκληρώθηκε βέβαια και μέσω της ομιλίας του βουλευτή της ΝΔ Ι. Μπούγα που αναφέρεται στη λήξη της προστασίας της πρώτης κατοικίας στις 31.12.14, στοιχείο που κατατέθηκε στα πρακτικά της Βουλής και δημοσιοποιήθηκε από τον Τρ. Αλεξιάδη.

«Η εξυπηρέτηση διαπλεκόμενων τραπεζικών συμφερόντων οδήγησε την κυβέρνηση της ΝΔ στην κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας», συνέχισε ο βουλευτής , χαρακτηρίζοντας ήπια την πρόβλεψη του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ σε συνέντευξή του πως «Θα δούμε δράματα». Οι πολίτες καταλαβαίνουν πλέον ποιοι φέρουν το βάρος για το τι θα ακολουθήσει, όπως και οι πολιτικοί και χαρακτήρισε καθόλου τυχαία την απουσία σε όλη τη διαδικασία της πρότασης μομφής και της συζήτησης του νομοσχεδίου των δύο πρώην πρωθυπουργών της ΝΔ.

Το αμαρτωλό παρελθόν βέβαια των πλειστηριασμών με τις αδιαφανείς διαδικασίες και τα στημένα «κοράκια», ξεχάστηκε μπροστά στην ένδεια επιχειρημάτων εκ μέρους της ΝΔ και οδήγησε τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ Μαρκόπουλο στο να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μέθοδο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και στο καινοφανές παράδειγμα πλειστηριασμού κατοικίας στη Νίκαια, άσχετα αν δεν ήταν η πρώτη και η μόνη. Η πρόσκληση εκ μέρους του Τρύφωνα Αλεξιάδη παραμένει «Φέρτε τα στοιχεία» .

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)