to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:37 | 30.10.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Την απαγόρευση της πορείας για την 17η Νοεμβρίου ζητά ο Μπογδάνος

Νέα απίστευτη πρόκληση από τον βουλευτή της ΝΔ. Ζητά απαγόρευση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου με ερώτησή του στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.


Σε μια άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατική πρόκληση προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ζητώντας την απαγόρευση της πορείας στις 17 Νοεμβρίου, ενώ βάλλει κατά των μαθητών που κινητοποιούνται, αλλά και κατά διοργανωτών αντιρατσιστικών διαδηλώσεων.

Σε ερώτησή του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σημειώνει πως «το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί σε όλη την χώρα, αλλά ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας, ιδιαιτέρως ανησυχητικά φαινόμενα παραβάσεων των υγειονομικών μέτρων αλλά και της προσφάτως ψηφισθείσας νομοθεσίας περί συναθροίσεων και συγκεντρώσεων».

Σε ένα κρεσέντο εναντίον των μαθητών ισχυρίστηκε πως παρά την απαγόρευση συνάθροισης σε περισσότερα από 9 άτομα, «επετράπη η διεξαγωγή μαθητικού συλλαλητηρίου εκατοντάδων συμμετεχόντων, το οποίο ακολούθως κινήθηκε κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου και προς το Σύνταγμα διακόπτοντας την κυκλοφορία, επιτρέποντας την παρείσφρηση αναρχικών/αντεξουσιαστικών βίαιων ομάδων που προξένησαν εκτεταμένες φθορές δημόσιας περιουσίας ενώ επιτέθηκαν επίσης σε πολίτες».

Συνέχισε δε λέγοντας πως «την Πέμπτη στις 29 Οκτωβρίου διεξήχθη, ξανά κατά παράβαση των ισχυόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας, συγκέντρωση- διαμαρτυρία μεταναστών από το Ιράκ με την στήριξη μελών του ΚΕΕΡΦΑ».

Στα ερωτήματά του προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη περιλαμβάνονται και τα εξής:

  • Ποιος ήταν ο οργανωτής της μαθητικής συνάθροισης που υποχρεωτικώς όφειλε να έχει δηλωθεί εφόσον η συνάθροιση επετράπη σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 3 του 4703/2020 και ποιες ενέργειες έχουν γίνει ώστε να αναλάβει την οικονομική επιβάρυνση της επιδιόρθωσης των φθορών δημόσιας περιουσίας;
  • Με ποιο σκεπτικό και από ποια υπηρεσία δόθηκε άδεια ώστε να πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα η συγκέντρωση- διαμαρτυρία μεταναστών από το Ιράκ με την στήριξη μελών του ΚΕΕΡΦΑ;
  • Για ποιον λόγο η συγκέντρωση δεν διαλύθηκε, άπαξ και έγινε αντιληπτό ότι δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα;
  • Με δεδομένη την αύξηση του υγειονομικού κινδύνου και τα πιο πρόσφατα, αυστηρότερα κυβερνητικά μέτρα, ποιες ενέργειες προγραμματίζονται ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη διεξαγωγής παράνομων συναθροίσεων και διαδηλώσεων στην Αθήνα και αλλού, ειδικά εν όψει της επετείου της 17ης

Στην κατάληξη της ερώτησής του κάνει και το αδιανόητο: Ζητά ουσιαστικά την απαγόρευση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου!

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που είχε επικροτήσει παλιότερα άτομα που μιλούσαν για εισβολή τανκς στην ΕΡΤ, ρωτά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

Με δεδομένη την αύξηση του υγειονομικού κινδύνου και τα πιο πρόσφατα, αυστηρότερα κυβερνητικά μέτρα, ποιες ενέργειες προγραμματίζονται ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη διεξαγωγής παράνομων συναθροίσεων και διαδηλώσεων στην Αθήνα και αλλού, ειδικά εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)