to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:27 | 29.10.2020

Κοινωνία

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας κατά της κατάργησης του τμήματος Μουσειολογίας στον Πύργο

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για το μέλλον του τμήματος Μουσειολογίας με έδρα τον Πύργο.


Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο να δείξει την αδιαφορία της για τον Νομό Ηλείας, τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα για το μέλλον του τμήματος Μουσειολογίας με έδρα τον Πύργο, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, αναφέρει:

«Η ενδυνάμωση με διδακτικό και διοικητικό προσωπικό των υφιστάμενων πανεπιστημιακών σχολών σε Πύργο και Αμαλιάδα, η ίδρυση νέου πανεπιστημιακού τμήματος ΤΕΦΑΑ,, η ενίσχυση όλων των νοσηλευτικών μονάδων και τέλος η κατασκευή του νέου δρόμου Πύργος-Πάτρα είναι ζωτικά βήματα αναβάθμισης για ολόκληρο τον Νομό Ηλείας και όλα αυτά επισφραγίστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όμως όχι μόνο ακύρωσε ρεβανσιστικά την κατασκευή του νέου δρόμου, όχι μόνο δεν έκανε καμία πρόσληψη ιατρικού προσωπικού( πρώτος Νομός μαζικών κρουσμάτων κορονοϊού), ήρθε να επισφραγίσει την αδιαφορία της με την ακύρωση της ίδρυσης του νέου τμήματος ΤΕΦΑΑ με έδρα τον Νομό Ηλείας και με το διπλό μέλλον που επιφυλάσσει για το τμήμα Μουσειολογίας με έδρα τον Πύργο.

Η κατάργηση του τμήματος Μουσειολογίας ή η μεταφορά του στην Πάτρα είναι οι δύο εκδοχές που περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως προέκυψε από την συζήτηση μεταξύ των μελών της Κοσμητείας της Σχολής Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών, παρόντος και του πρύτανη του ιδρύματος, κ. Μπούρα.

Η ευθύνη όμως δεν βαραίνει μόνο τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, βαραίνει σύσσωμη την κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την απαξίωση ενός ολόκληρου Νομού αλλά και την απαξίωση ακόμα και των ίδιων των φοιτητών που γίνονται έρμαιο ανεύθυνων επιλογών.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας και ως πολίτες του Νομού Ηλείας δεν θα το επιτρέψουμε και απαιτούμε:

1- Άμεση ενίσχυση του τμήματος Μουσειολογίας στον Πύργο και της Γεωπονικής σχολής στην Αμαλιάδα με εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.

2- Ίδρυση νέου πανεπιστημιακού τμήματος ΤΕΦΑΑ με έδρα τον Νομό Ηλείας που αποτελεί πάγιο αίτημα χρόνων.

Τα πανεπιστημιακά τμήματα που εδρεύουν στον Νομό Ηλείας αποτελούν πόλο έμπνευσης και έλξης για νέες και νέους, αποτελούν μορφή ζωής για τις τοπικές κοινωνίες και μια πηγή εσόδων για αυτές.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρουν απέναντι τους όλοι όσοι ονειρεύονται την απαξίωση του Νόμου Ηλείας.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)