to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:36 | 05.07.2013

Κοινωνία

Η φωνή της τοπικής κοινωνίας ακούστηκε δυνατά και το μήνυμά της ήταν σαφές : Η Παιδιατρική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας θα παραμείνει ανοιχτή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 4/7/2013 στην πύλη του Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας προκειμένου οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς και οι φορείς της τοπικής κοινωνίας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο της Παιδιατρική Κλινικής.


Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας προέβησαν  οι εργαζόμενοι του Ασκληπιείου Βούλας με αφορμή την υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής, που λειτουργεί με μόνο δύο παιδιάτρους και η οποία από την 1η Ιουλίου έπαψε να συμμετέχει στη γενική εφημερία του θεραπευτηρίου.

Σήμερα το πρωϊ γιατροί και εργαζόμενοι έκλεισαν για λίγη ώρα την είσοδο του νοσοκομείου σε ένδειξη  διαμαρτυρίας, φώναξαν συνθήματα κατά των μνημονιακών πολιτικών, και με την συμμετοχή τοπικών φορέων προέβησαν σε ομιλίες για τα αίτια που οδηγούν σε μαρασμό το εθνικό σύστημα υγείας και σε κλείσιμο την παιδιατρική του Ασκληπιείου Βούλας. 

Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Δέσποινα Τοσονίδου η Παιδιατρική Κλινική είναι μια ανάσα πριν από το λουκέτο, καθώς έχει δύο παιδίατρους, εκ των οποίων η μία-που είναι και η διευθύντρια- συνταξιοδοτείται στο τέλος του έτους, ενώ η άλλη είναι επικουρική με σύμβαση ενός χρόνου.

"Η διοίκηση του νοσοκομείου μας έχει πει ότι θα έρθει ακόμη ένας παιδίατρος. Ακόμη και έτσι όμως, δεν γίνεται να καλυφθεί η εφημερία. Η Παιδιατρική Κλινική έχει κατά μέσο όρο 50 παιδιά σε κάθε εφημερία, ενώ έρχονται περιστατικά από Μαρκόπουλο και Κορωπί, καλύπτοντας βέβαια και όλα τα νότια προάστια.

Στη συνέχεια της διαμαρτυρίας εργαζόμενοι  και τοπικοί φορείς οδηγήθηκαν στον διοικητη του νοσοκομείου κ. Δημήτριο Κεχαγιά και ακολούθησε συζήτηση με τα αιτήματα των εργαζομένων και φορέων των τοπικών κοινωνιών της ευρύτερης περιοχής.

Εντύπωση προκάλεσε η παντελής έλλειψη των εκλεγμένων διοικούντων της νότιας Αττικής και ειδικά της Γλυφάδας. Πλήν του δημοτικού συμβούλου Γλυφάδας Τάσου Ταστάνη, και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου των τριών Β.Β.Β, ουδείς παρευρέθηκε απο το σύνολο διοικούντων του δήμου μας. (Γνωρίζουμε οτι στη Γλυφάδα δεν υφίσταται καμία νοσηλευτική μονάδα του δημοσίου, και η μοναδική παιδιατρική πλησίων είναι αποκλειστικά η παιδιατρική της Βούλας)

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Δημήτριος Κεχαγιάς  ομολόγησε ότι, οι συνθήκες στη χώρα μας είναι δύσκολες... όμως η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα κάνουν οτι μπορούν ώστε να μην κλείσει η μονάδα. Βέβαια σε προτροπές των παρευρισκομένων να επικοινωνήσει με το υπουργείο με τα αιτήματα των εργαζομένων και εξεύρεση άμεσης λύσης, δεν ενέδωσε.

Εάν έως το τέλος του χρόνου δεν έρθει έστω και ένας αποσπασμένος παιδίατρος, τότε η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων είναι το κλείσιμο της κλινικής. (glyfadaweb.gr)

Εκ μέρους της ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παραβρέθηκε ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς, ο οποίος κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική που οδηγεί τις νοσοκομειακές δομές σε βαθμιαία συρρίκνωση σε όλη τη χώρα, με την ακραία υποχρηματοδότηση, τη μεγάλη μείωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τον αποκλεισμό των ασθενών από την δημόσια και δωρεάν παροχή ιατρικής φροντίδας.

Η απαράδεκτη τακτική υποστελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής του Ασκληπιείου Βούλας που λειτουργεί μόνο με δύο γιατρούς και ελάχιστες εφημερίες, σχεδιασμένη από καιρό, αφήνει χωρίς κάλυψη τις ανάγκες έκτακτης ιατρικής και φροντίδας χιλιάδων παιδιών της Νοτιοανατολικής Αττικής. Με αυτή την τακτική, απαξιώνονται και η Παιδιατρική Κλινική και το Νοσοκομείο, θίγονται η πληρότητα και η ιστορικότητά τους, οδηγούνται σε δυσμενή αξιολόγηση και ενδεχομένως σε κλείσιμο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπερασπίζεται το καθολικό δικαίωμα στη υγεία, την ελεύθερη πρόσβαση στις δομές υγείας όλων των κατοίκων της χώρας, υπερασπίζεται τον καθημερινό αγώνα των εργαζόμενων του Ασκληπιείου Βούλας και της τοπικής κοινωνίας, να στηρίξουν τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής ενάντια στις πολιτικές της κοινωνικής ερήμωσης των μνημονίων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)