to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δημοσκόπηση για την «Αυγή»: Κάτω από τη βάση η κυβέρνηση σε πανδημία και ελληνοτουρκικά

Βατερλώ για την κυβέρνηση είναι οι απαντήσεις για τις επιδόσεις της στην αντιμετώπιση της πανδημίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς


Έντονα επικριτικοί είναι οι πολίτες για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα θέματα της πανδημίας και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Palmos Analysis για λογαριασμό της “Αυγής”.

Στην έρευνα, που περιέλαβε την πρώτη μόνο ημέρα της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων, οι απαντήσεις είναι αποκαλυπτικές. Περισσότεροι από 6 στους 10 κρίνουν ότι η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε ικανοποιητικά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Το ποσοστό αυτό περιλαμβάνει σχεδόν έναν στους δύο ψηφοφόρους της Ν.Δ. το 2019 και είναι έντονα πλειοψηφικό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακόμα και σε αυτήν των 55+ ετών, που είναι γενικά η πιο θετική προς την κυβέρνηση απ’ όλες τις ομάδες του πληθυσμού.

Η γενική εικόνα της πλημμελούς προετοιμασίας επιβεβαιώνεται και από τις επιμέρους ερωτήσεις όπως αυτή για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας. Αρνητικός για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα αυτόν είναι ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους της Ν.Δ. Στο ερώτημα που αφορά τον τρόπο με τον οποίο άνοιξαν τα σχολεία και πάλι η απόλυτη πλειοψηφία είναι επικριτική, συμπεριλαμβανομένων ενός στους τρεις ψηφοφόρους της Ν.Δ. στις εκλογές του 2019, αλλά και των δύο άμεσα ενδιαφερόμενων ηλικιακών ομάδων, αυτών που περιλαμβάνουν μαθητές, φοιτητές και γονείς.

Βατερλώ για την κυβέρνηση είναι οι απαντήσεις για τις επιδόσεις της στην αντιμετώπιση της πανδημίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τον μόνο τομέα άλλωστε όπου ακόμα και η κυβέρνηση, διά χειλέων πρωθυπουργού, έχει παραδεχθεί ότι δεν τα έχει πάει καλά, χωρίς όμως να λαμβάνει κάποια μέτρα. Το 62% των ερωτώμενων δηλώνει μη ικανοποιημένο από τα μέτρα για τα μέσα μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των μισών ψηφοφόρων της Ν.Δ. του 2019 και του 70% των νέων 17-24 ετών και των 24-34 ετών, που είναι οι βασικοί χρήστες των μέσων.

Και όλα αυτά χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψιν οι προκλητικές δηλώσεις Γεωργιάδη ότι, αν είχαμε 1.000 παραπάνω λεωφορεία, θα τα κάναμε βόλτα στο Σύνταγμα. Οι σαρδελοποιημένοι επιβάτες απαντούν καταλλήλως.

Αλλά ούτε "έξω πάμε καλά". Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά η πλειονότητα των ερωτηθέντων αντιλαμβάνεται τους δισταγμούς και τις παλινωδίες Μητσοτάκη και απαντά αρνητικά στο ερώτημα αν η κυβέρνηση διεκδικεί αποτελεσματικά την επιβολή κυρώσεων από την Ε.Ε. στην Τουρκία για την επιθετική στάση της στην ανατολική Μεσόγειο.

Ακόμη πιο ισχυρό εύρημα αποτελεί το ότι έξι στους δέκα συμφωνούν με την πρόταση Τσίπρα για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην Κρήτη και στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι μάλιστα ενδεικτικό το ότι η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διατρέχει ομοιόμορφα όλες τις ηλικιακές ομάδες και διεμβολίζει σε ποσοστό 50% τους ψηφοφόρους της Ν.Δ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)