to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:23 | 25.10.2020

Πολιτική

Γ. Μουζάλας: Το χάνετε το παιχνίδι, το ξέρετε (βίντεο)

«Κοιτάξτε πώς αντιστρέφετε την πραγματικότητα. Εσείς τολμήσατε να καταθέσετε αυτό το νομοσχέδιο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, νομοσχέδιο που προκαλεί τη μεγαλύτερη δήμευση περιουσίας και ροής χρήματος από τα λαϊκά στρώματα προς τις τράπεζες και τους πιο πλούσιους. Θέλατε να το περάσετε εν κρυπτώ»


Σημεία ομιλίας του βουλευτή Νοτίου Τομέα Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μουζάλα,  επί της πρότασης δυσπιστίας για τον πτωχευτικό νόμο:

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Γ. Μουζάλας, ξεκίνησε την ομιλία, αναφερόμενος στον καρκίνο του μαστού δεδομένου ότι η 25η Οκτώβρη είναι η μέρα καταπολέμησης της ασθένειας αυτής. Τόνισε ότι οι επιτυχίες της Ιατρικής στον τομέα αυτό είναι τεράστιες, ότι η πρόληψη και η ενεργή συμμετοχή των γυναικών είναι σημαντική προκειμένου να γίνει ο καρκίνος του μαστού μια απολύτως ιάσιμη ασθένεια.

Στη συνέχεια, ανέφερε στην ομιλία του: «Ας πάμε τώρα σε ένα άλλο καρκίνωμα που είναι ο νόμος που καταθέσατε. Σε μια τετραπλή κρίση, καταρχήν υγειονομική. Το χάνετε το παιχνίδι, το ξέρετε. Κάνετε κινήσεις σπασμωδικές, χωρίς στρατηγική. Κρίση οικονομική, και εδώ το παιχνίδι το χάνετε αλλά κάνετε κινήσεις να χαθεί πιο γρήγορα, κρίση εθνική. Εσείς δε ξέρετε αν η κόκκινη γραμμή είναι τα σύνορα. Αν τα 6 ή τα 12 ναυτικά μίλια είναι σύνορα. Από τη Ρόδο βλέπουνε το oruc reis κι εμείς καθόμαστε και συζητάμε. Και βέβαια κρίση Δημοκρατίας. Η βία και το ξύλο έχει γίνει μια μορφή απάντησης της Κυβέρνησης προς το λαό και κυρίως τη νεολαία που αντιδρά και αγωνίζεται. 14χρονοι διανυκτερεύουν στη ΓΑΔΑ και χρυσαυγίτες δραπετεύουν. Και σε αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, σας απογοήτευσε καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας για αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο. Τόλμησε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας σε μια δύσκολη συγκυρία που εσείς με την πολιτική σας, δημιουργήσατε.»

Όπως δηκτικά σχολίασε εν συνεχεία ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Μετανάστευσης, κ. Ι Μουζάλας: «Κοιτάξτε πώς αντιστρέφετε την πραγματικότητα. Εσείς τολμήσατε να καταθέσετε αυτό το νομοσχέδιο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, νομοσχέδιο που προκαλεί τη μεγαλύτερη δήμευση περιουσίας και ροής χρήματος από τα λαϊκά στρώματα προς τις τράπεζες και τους πιο πλούσιους. Θέλατε να το περάσετε εν κρυπτώ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αντέδρασε. Κανένας επαγγελματικός φορέας πέραν από τις τράπεζες, δεν το στηρίζει. Κανένα άλλο κόμμα δεν το στηρίζει. Λέτε ψέματα. Λέτε κατασχέσεις α’ κατοικίας έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε μία. Έκανε είναι αλήθεια τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αλλά ούτε ένας από αυτούς δεν αφορούσε α’ κατοικία.»

Στη συνέχεια, τόνισε: «Τι είναι η α κατοικία; Τι είναι η μικρή και μεσαία επιχείρηση; Η α’ κατοικία είναι ο πατέρας ή ο παππούς μας που ήρθε στα αστικά κέντρα να γλυτώσει μετά τον εμφύλιο είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη. Ήρθε, πήρε ένα οικόπεδο, έφτιαξε δύο δωμάτια, μετά έδωσε το οικόπεδο αντιπαροχή και πήρε δύο διαμερίσματα και μεγάλωσε δυο παιδιά. Τα παιδιά του σπούδασαν, πήρανε δάνειο και έφτιαξαν  ένα ιατρείο, ή ένα κομμωτήριο ή ένα δικηγορικό γραφείο. Και πληρώνανε, δεν ήταν «τζαμπατζήδες». Αν θέλετε τζαμπατζήδες, έχω εδώ το πόθεν έσχες σας, ένα θέλετε ακίνητα, έχω εδώ τα ακίνητα τα δικά σας. Και πληρώνανε οι άνθρωποι, πληρώνανε κανονικά.  Μέχρι που μέσα από την πολιτική σας, χάσανε τη δουλειά τους, χάσανε εισοδήματα και δεν μπορούν να πληρώσουν πια. Και έρχεστε εσείς με αυτό το νόμο και τους τα παίρνετε. Και τους οδηγείτε στην έσχατη φτώχεια. Χωρίς να έχετε μνημονιακή υποχρέωση, επειδή είναι το σχέδιο σας, είναι το σχέδιο Πισσαρίδη.»

Κλείνοντας, ο κ. Ι. Μουζάλας ανέφερε χαρακτηριστικά: « η α’ κατοικία, η μικρή και μεσαία επιχείρηση είναι οι μικρές μας πατρίδες. Έχουμε τα εικονοστάσια μας, έχουμε τις φωτογραφίες των οικογενειών μας, έχουμε τον ιδρώτα χρόνων εκεί μέσα. Θέλετε να τις πάρετε. Ο λαός θα αντισταθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα αντισταθεί. Δε θα τα καταφέρετε. Όπως πολεμάμε για την πατρίδα μας, θα πολεμήσουμε και για τις μικρές μας πατρίδες που δημιουργήσαμε στη ζωή μας.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)