to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:07 | 25.10.2020

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Παταγώδης η αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)

«Έχετε αποτύχει παταγωδώς και οδηγείτε την κοινωνία στην απόλυτη ανθρωπιστική καταστροφή. Όσο και αν περιφέρεστε αυτοθαυμαζόμενοι και να νομίζετε ότι κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση το ντελίριο του μεγαλείου σας θα το ακολουθήσει η απότομη προσγείωση σας την πραγματικότητα και θα είναι πραγματικά απότομη», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος.


Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγορώντας την για «πλήρη, παταγώδη αποτυχία σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά», ενώ τόνισε ότι «μοναδικός στόχος του εκτρωματικού νέου πτωχευτικού κώδικα είναι η εξυπηρέτηση των φίλων της μεγαλοτραπεζιτών και η φτωχοποίηση της κοινωνίας».

Παράλληλα, επιτέθηκε προσωπικά στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη χαρακτηρίζοντας τον «νεοφώτιστο και ανεκδιήγητο νεοδεξιό» ενώ κάλεσε τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, να ξεκαθαρίσει αν η επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας στα 12 μίλια είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος ή εθνικισμός, όπως είχε πει χθες στην ομιλία του.

«Ο νεοφώτιστος ανεκδιήγητος κ. Χρυσοχοίδης εκστόμισε ψέματα και προσβολές συγκρίνοντας τους αριστερούς που πήγαν στην εξορία με τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε. 

Σημεία από την τοποθέτηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, Bουλευτή Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Ολομέλεια της Βουλής:

Αναρωτιέμαι ειλικρινά τι να πρωτοπεί κανείς μέσα σε έξι λεπτά.  Να μιλήσει για τον εκτρωματικό νέο πτωχευτικό κώδικα που έχει γραφτεί για μόνο ένα σκοπό; Για να διευκολύνει και να επιταχύνει τις διαδικασίες ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων εργαζομένων, μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών μέσα σε αυτή τη πρωτοφανή συνθήκη οικονομικής κρίσης και φτωχοποίησης της κοινωνίας.


Που έχει γραφτεί μόνο για έναν σκοπό, να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοτραπεζιτών φίλων σας και να λιανίσει στην κυριολεξία την ελληνική κοινωνία, μισθωτούς, μικρομεσαίους, αγρότες, κανείς δεν προστατεύεται.


Το μόνο που δημιουργείτε είναι η fast track διαδικασία μιας ακραίας αναδιανομής πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω.


Αντί να δημιουργήσετε όρους προστασίας της πρώτης κατοικίας.


Λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε την προστασία της 1ης κατοικίας αλλά αμέσως μετά λέτε κάτι απολύτως αντιφατικό, ότι εσείς προτείνατε την προστασία 2 συνεχόμενες φορές μέχρι τον Απρίλιο του 2020.


Και αναρωτιέται κανείς, αν την είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εσείς τι ακριβώς παρατείνατε; Καταλαβαίνετε τις αντιφάσεις σας; Κοροϊδεύετε με ψευτοεπιχειρήματα με απίστευτες νοητικές ακροβασίες για να δημιουργήσετε όρους υπεράσπισης μίας θέσης που είναι μη υπερασπίσιμη.


Μόνο ένας είναι ο στόχος του νέου πτωχευτικού κώδικα, η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοτραπεζιτών και η αναδιανομή πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω.


Τι άλλο να πει κανείς; Να τονίσει την ολοκληρωτική σας αποτυχία σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας; Μόνο ένα στοιχείο θα αναφέρω που αποδεικνύει την απόλυτη αδυναμία σας στο υγειονομικό επίπεδο.


Στον προϋπολογισμό που φέρατε υπάρχει η παγκόσμια πρωτοτυπία και παράδοξο, οι δαπάνες για τα νοσοκομεία το 2020 εν μέσω πανδημίας είναι μειωμένοι σε σχέση με το 2019. Την ίδια στιγμή λέτε ότι δημιουργείτε όρους στήριξης των νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας. Μόνο αυτό το στοιχεία αρκεί για να κατεδαφίσει την προπαγάνδα σας.


Να μιλήσει κανείς για την αποτυχία σας στην παιδεία; Η κ. Κεραμέως είχε μία δουλειά να κάνει, στο εξάμηνο που της έδωσε η κοινωνία με την καραντίνα, να προετοιμάσει το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Αντί για αυτό έχουμε το παράδοξο το 80% των μαθητών στην Ελλάδα να βρίσκονται σε τμήματα άνω των 20 ατόμων. Η υπουργός δεν κατάφερε ούτε αυτό να κάνει γιατί φαντάζομαι ήταν απασχολημένη να κατεβάζει νομοσχέδια για να εξυπηρετήσει τους φίλους της σχολάρχες μέσα στο καλοκαίρι εν μέσω πανδημικής κρίσης.


Να μιλήσει κανείς για την αποτυχία σας στις συγκοινωνίες; Που καθημερινά βλέπουμε απαράδεκτες εικόνες με εργαζόμενους να στοιβάζονται στα Μέσα Μεταφοράς για να πάνε στη δουλειά τους.


Να μιλήσει κανείς για αυτό τον νεωφότιστο ανεκδιήγητο δεξιό τον κ. Χρυσοχοϊδη και τα ψέματα και τις προσβολές που εκστόμισε χτες στην Ολομέλεια, συγκρίνοντας τους αριστερούς που βρίσκονταν στην εξορία με τους φασίστες ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.


Κε Δένδια η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια είναι εθνικισμός; Περιμένω στην ομιλία σας κ. υπουργέ να πάρετε θέση σε σχέση με αυτή το αδιανόητο σχόλιο του κ. Χρυσοχοϊδη που μέσα στο νεοδεξιό φανατισμό του, ανοίγει το στόμα του και δεν ξέρει τι λέει.


Να μιλήσει κανείς για την αποτυχία του υπουργείου Οικονομικών και του κ. Σταϊκούρα και του πρωθυπουργού με μειώσεις μισθών, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και ψέματα παντού. Μας μιλάτε δήθεν για 24 δις ευρώ που έπεσαν στην ελληνική οικονομία όταν η εκτέλεση του προϋπολογισμού που δεν αμφισβητείται μιλάει για επιπλέον δαπάνες αυτών που είχαν προβλεφτεί 5 δις μέχρι σήμερα, που είναι τα 24 δις; Η ίδια η πραγματικότητα σας διαψεύδει με τον πιο θορυβώδη και παταγώδη τρόπο.


Να μιλήσω για τον εκφυλισμό των θεσμών; Για τις απευθείας αναθέσεις; Που χρησιμοποιείτε την πανδημία ως ευκαιρία για να μοιράζετε εκατομμύρια στους φίλους σας; Να αναφερθώ στη λίστα Πέτσα;


Έχετε αποτύχει και οδηγείτε την κοινωνία στην απόλυτη ανθρωπιστική καταστροφή.


Όσο και αν περιφέρεστε αυτοθαυμαζόμενοι, όσο και αν νομίζετε ότι κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση σας λέω ότι το ντελίριο μεγαλείου το ακολουθεί η απότομη προσγείωση στην κοινωνική πραγματικότητα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)