to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:57 | 24.10.2020

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση ιστορικού αναθεωρητισμού για να αποκρυβούν (βίντεο)

Ο Νίκος Βούτσης απάντησε στην κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής.


Η Παρέμβαση τ. Προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκου Βούτση στην Ολομέλεια στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα:

Η ηγεσία της ΝΔ δείχνει να μην αντιλαμβάνεται γιατί έγινε η μομφή προς το πρόσωπο του υπ. Οικονομικών. Είναι δυνατόν; Υποβλήθηκε από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του επικεφαλής όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με το αίτημα της απόσυρσης άμεσα του Ν/Σ προ της ψηφοφορίας. Για να αποφευχθεί αυτό το οποίο  ο υπουργός Οικονομικών έχει πάρει την ευθύνη και έχει φέρει στη βουλή, ένα πολύ μεγάλο ατόπημα και βρισκόμαστε μπροστά σε μία καμπή ως προς το κοινωνικό ζήτημα  το οποίο  έχει ανακύψει με την πανδημία και καθώς η πανδημία προχωρά. Ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα  στο οποίο όλοι έχουμε αναφερθεί. Πρόκειται μέσω της ψηφοφορίας και της υπερψήφισης και μη απόσυρσης  αυτού του Ν/Σ  για μία μεγάλη καμπή στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου ακριβώς γιατί  είναι η επιτομή της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής και της μεροληψίας ακόμη και προς τη μεσαία τάξης.

Θα είμαι σαφής: Αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί τη θεσμική πτώχευση και την κοινωνική απαξίωση πάνω στην οικονομικοκοινωνική φτωχοποίηση που υπήρξε στη φάση της κρίσης και μέσα στην πανδημία. Είναι κάτι επιπλέον. Πρόκειται για μία ανάλγητη πολιτική πρωτοβουλία επιβολής μίας θεσμικής πτώχευσης. Ακούστηκαν από πολλές πλευρές ότι πάνω σε φυσικά πρόσωπα μικρές επιχειρήσεις επιχειρείται και αίρεται ρητά για πρώτη φορά η προστασία της α κατοικίας, η πτώχευση των φυσικών προσώπων-Είναι νεκρός είπε ο κ Λοβέρδος όποιος ως φυσικό πρόσωπο πτωχεύει-  και η μαζική φτωχοποίηση.

Είναι μία αποφασισμένη βίαιη αναδιάρθρωση και βίαιη αναδιανομή υπέρ του τραπεζικού κεφαλαίου. Αλίμονο αν η αξ. αντιπολίτευση εκώφευε ή παρέμενε στη σιγή και στη λήθη την οποία θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση μέσω κάποιων ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης. Η δημόσια ΕΡΤ χθες που ξεκίνησε η συζήτηση ασχολήθηκε στο βραδινό δελτίο για ένα λεπτό με τη συζήτηση που γίνεται στη βουλή μετά από 38 λεπτά του δελτίου. Είναι σαφές ότι υπήρχε εντολή αυτό το νομοσχέδιο να περάσει εν κρυπτώ, είναι σαφές ότι υπήρχε εντολή μυστικά κι ας ήταν στο πρόγραμμα της ΝΔ που είπε ο κ. Σταϊκούρας -ήρθε πανδημία πάμε για ενάμιση χρόνο πανδημία με καινούργια φαινόμενα και καταπίεση και νέα φτωχοποίηση στον ελληνικό λαό… Πρόκειται λοιπόν για μία τελείως απροσχημάτιστη παρέμβαση! Είστε αδιόρθωτοι, επιτρέψτε μου αυτή την έκφραση. Η πανδημία δε σας αλλάζει ούτε μυαλά  ούτε ρώτα. Η παράταση της πανδημίας φέρνει και μεγάλη αύξηση στα προβλήματα της δημοκρατίας, εκ των πραγμάτων, δηλαδή στο κατά πόσον φαινόμενα αυθαιρεσίας κυβερνητικής , διεθνώς, εμφανίζονται σε σχέση με τα δικαιώματα κοινωνικά προσωπικά. Κι εσείς έχετε μπει από την πρώτη στιγμή μέσα στο δέλεαρ μιας τέτοιας αντιδημοκρατικής λειτουργίας. Γι’ αυτό αναφέρθηκα πριν στην ΕΡΤ. Αυτό είναι ένα φαινόμενο πολύ σημαντικό και πρέπει να γίνει το κέντρο αυτού του ελέγχου διότι για μήνες ίσως θα υπάρχει αυτή η κατάσταση όλων των πράξεων της κυβέρνησης. Απασχολεί πολύ το γερμανικό κοινοβούλιο (δείτε το διάλογο Σόιμπλε-Μέρκελ) απασχολεί πάρα πολύ το βρετανικό κοινοβούλιο για ΝΑ που ετοίμαζε ο Τζόνσον για μετά το Brexit και μετά την πανδημία. Απασχολεί διεθνώς το ζήτημα της δημοκρατίας. Δεν είναι λοιπόν τόσο άνετα το αποφασίζωμεν, διατάσσωμεν και φέρνουμε τη λήθη και τη σίγαση μέσω ελεγχόμενων ΜΜΕ.

Υπάρχει κάτι γενικότερο και θα μιλήσω στρατηγικά γιατί και κάποιοι εκ των συναδέλφων υπουργών της ΝΔ επιχείρησαν κάτι τέτοιο αποκρύβοντας την ουσίας. Ευτυχώς κάποια πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων κυριακάτικων τις προηγούμενες βδομάδες ήταν πάρα πολύ αποκαλυπτικά. Πού κατατείνει αυτή η προσπάθειά σας και για τέτοιου τύπου ανάλγητα κοινωνικά Ν/Σ και για άλλες ενέργειες αντιδημοκρατικού χαρακτήρα. Είναι ψηφίδες σε ένα παζλ για να ξαναγραφτεί η ιστορία της δεκαετίας. Η ιστορία της κρίσης. Οι ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων που οδήγησαν στη χρεοκοπία αυτή τη χώρα. Πρόκειται για μία πανδημία ιστορικού αναθεωρητισμού που επιχειρείται από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με την επανερχόμενη κατά διαστήματα στρατηγική των δύο άκρων στην πολιτική ζωή του τόπου με αμέριστη βοήθεια όλων αυτών των παραγόντων και συμφερόντων που εμείς λέμε ότι συγκροτούν το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο-δεν είναι μόνον αυτό- και που είναι οι Τράπεζες, μέρος των ΜΜΕ και η κυβέρνηση.

Σας θυμίζει κάτι αυτό; Μήπως είναι το σύμπλεγμα της διαπλοκής που οδήγησε με πολύ μεγάλες ευθύνες τη χώρα στη χρεοκοπία; Τι επιχειρείτε λοιπόν; Με αυτές τις ψηφίδες των νομοσχεδίων επιχειρείτε να δημιουργηθεί μία αντίληψη ότι για όλα έφταιγαν αντισυστημικές δυνάμεις εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας επί 4.5 χρόνια, πολιτικός οχετός ψευδών και ανακριβειών  με βάση τις οποίες θέλετε να αθωώσετε τις δικές σας πολιτικές που φέρνετε εδώ μέσα για μία σειρά από ζητήματα. Να απενοχοποιήσετε μία ολόκληρη πολιτική που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και οδηγεί τώρα σε παράταση και νέα αδιέξοδα μέσα στην πανδημία καθώς αφήνει βαρύ κοινωνικό αποτύπωμα! Φέρτε όλα τα στοιχεία από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, από τους φορείς που μίλησαν για αυτό το νομοσχέδιο να σας πούνε μπροστά σε τι Αρμαγεδδώνα κοινωνικό βρίσκεται η χώρα ακριβώς λόγω πανδημίας και ακριβώς γιατί υπήρξαν πολιτικές μη πρόληψης αυτών των συνεπειών μη στήριξης με ευθείες επιδοτήσεις και ακριβώς γιατί υπήρξε και ένα χάιδεμα του τραπεζικού τομέα που εκλήθη ως ενδιάμεσος, τώρα πηγαίνουμε και σε φορέα ιδιωτικό σε σχέση με τη διαχείριση σε σχέση με το συγκεκριμένο ΝΣ που συζητάμε για τις πτωχευμένες περιουσίες. Καλούνται οι ίδιοι οι θύτες ένα μέρος αυτών που δε βοήθησαν και καθόλου μέσα στην πανδημία την περαιτέρω φτωχοποίηση  την περαιτέρω επίταση του κοινωνικού ζητήματος στη χώρα μας. Είναι μία ακραία ανάλγητη κοινωνικά νεοφιλελεύθερη πολιτική στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι, όχι καταγγελτικά απολύτως τεκμηριωμένα όπως κάναμε ως τώρα από το ΣΥΡΙΖΑ και από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης οδηγούν στο ότι πρέπει αυτό το νομοσχέδιο να αποσυρθεί. Να μην μπει σε ψήφιση τη Δευτέρα.

Κλείνω αναφερόμενος -καθώς αρκετοί συνάδελφοι αναφέρθηκαν από την κυβέρνηση -στη δίκη της Χρυσής Αυγής και την απόφαση. Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί αντί της δημοκρατικής ανατάσεως στην οποία θα έπρεπε όλο το πλέγμα των δυνάμεων των κοινωνικοπολιτικών των αντιφασιστικών να εμφορείται από αυτή την απόφαση, από τη ΝΔ αποφασίστηκε να διαλυθεί προσχηματικά η μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση, αντιθέτως άνοιξαν φάκελοι με ψευδή στοιχεία εναντίον άλλων πολιτικών δυνάμεων. Πρόκειται περί ντροπής. Σας το λέω ευθύτατα.

Εδώ μέσα στη βουλή σας είπα για τα 4.5 χρόνια  που αυτή η βουλή με όλους παρόντες με ευρείες συναινέσεις διαχειριστήκαμε πολιτικά, θεσμικά, τιμωρητικά όπου έπρεπε στα όρια ή και με νέα κανονιστικά πλαίσια αυτούς που ήταν εδώ ως ηγεσία της ΧΑ και τώρα ως εγκληματική οργάνωση στις φυλακές. Ουδείς είπε κάτι διαφορετικό εξ υμών πλην όμως την ίδια ώρα διακινούσατε τα περί ποινικών κωδίκων -απεδείχθη και στη συζήτηση που έγινε σε όλα τα επίπεδα αλλά και από την ίδια την απόφαση ότι δεν υπήρχε ίχνος όχι συνέργειας αλλά ελάφρυνσης των καταδικασθέντων λόγω των ποινικών κωδίκων. Το παίξατε επί μέρες σε όλα τα μέσα ενημέρωσης! Απεδείχθη και το γνωρίζετε ότι η απλή αναλογική μπλοκαρίστηκε από τη ΧΑ και τη ΝΔ που ήταν αντίθετη με την απλή αναλογική, ουδέποτε ούτε ψήφισε ούτε εκλήθη να ψηφίσει με το ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική. Όλα όσα είπατε, όλο το οπλοστάσιο επί μέρες ήταν διχαστικό, δηλητηριώδες! Όπως επίσης κυκλοφόρησε για 48 ώρες σε αυτή την θολή πλευρά του διαδικτύου δικιά μου πλαστή φωτογραφία να φιλάω το χέρι του Μιχαλολιάκου. Ξεκίνησε από περιφερειακό κανάλι των social media που είχε κάποιες σχέσεις με το δικό σας χώρο και ύστερα  πολλαπλασιαστικά έφυγε αυτό το πράγμα επί 48 ώρες. Δεν υπήρξε καμία αποδοκιμασία από τη Νέα Δημοκρατία για αυτό το αίσχος, που ήταν μία παρωνυχίδα μπροστά σε ό,τι ειπώθηκε! Εμείς συνομολογούμε αυτό που αντιφασίστας  Μάνος Χατζιδάκις που είχε πει σε πολύ δύσκολους καιρούς: Μη συμφύρεσαι με το τέρας μη συνδιαλέγεσαι γιατί σε λίγο θα του μοιάσεις. Και το δικό μας κάλεσμα και προς τον ελληνικό λαό μέσα σε αυτή τη συγκυρία είναι η άλλη φράση η ιστορική φράση που ένας από τους πρωταγωνιστές που κάθισαν όρθιοι 5 χρόνια μέσα στο δικαστήριο, δικηγόρος είπε και έχει περάσει. Εμείς καλούμε λοιπόν τον ελληνικό λαό να είναι μόνιμα με τις μέλισσες και όχι με τους λύκους!

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)