to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:48 | 23.10.2020

Διεθνή

Διεθνής η... επιτυχία Χρυσοχοϊδη: «Πάρτι» στα ξένα ΜΜΕ με το φιάσκο της διαφυγής Παππά

Το φιάσκο Χρυσοχοϊδη με την διαφυγή του Χρ. Παππά, ενώ ο υπουργός διαβεβαίωνε μέσω αστυνομικών διαρροών ότι οι χρυσαυγίτες παρακολουθούνται διακριτικά και «ήταν όλα έτοιμα» για τις συλλήψεις, εντόπισαν τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Κι από εκεί που η χώρα γινόταν γνωστή για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, τώρα γίνεται... διάσημη για την ανικανότητα του υπουργείου και της αστυνομίας


«Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής αποφεύγει τη σύλληψη μετά την καταδίκη σε φυλάκιση» γράφει ο βρετανικός Guardian, εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας και ιστοσελίδα υψηλής αναγνωσιμότητας, παραθέτοντας πλήρες το ...πλούσιο βιογραφικό του φυγόποινου χρυσαυγίτη.

Στη γειτονική Γαλλία, o Le Parisien γράφει με τη σειρά του «Ελλάδα: Διέφυγε το νο2 της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής για να γλιτώσει τη φυλακή». Το ρεπορτάζ συνοδεύεται επίσης από περιγραφή των κατορθωμάτων του Χρήστου Παππά, αλλά και στην προτίμησή του στα ...σουβενίρ από τη ναζιστική Γερμανία και τη φασιστική Ιταλία.

Στη Γερμανία, το θέμα αναδεικνύεται από το ευρείας κυκλοφορίας και διεθνούς απήχησης Der Spiegel, με τίτλο «Ο αντιπρόεδρος της Χρυσής Αυγής απέφυγε τη σύλληψη». «Η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα είναι γνωστή για επιθέσεις εναντίον μεταναστών και πολιτικών αντιπάλων . Περίπου 50 μέλη του νεοναζί κόμματος καταδικάστηκαν πρόσφατα σε μερικές φορές μακρές ποινές φυλάκισης μετά από δίκη πέντε ετών. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Χρήστος Παππάς δεν θα αντιμετωπίσει τις αρχές, δήλωσε ο δικηγόρος του», προσθέτει το περιοδικό.

Στη Γερμανία επίσης - με ιδιαίτερη ευαισθησία για θέματα νεοναζισμού - τη σκυτάλη παίρνει το tagesschau.de, που σημειώνει ότι «Οι αστυνομικοί έψαξαν σε πολλά διαμερίσματα, αλλά δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τον Παππά, όπως ανέφερε η EΡΤ», και σημειώνει ότι «η δικαστική διαδικασία θεωρήθηκε μια από τις πιο σημαντικές στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Η καταδίκη της ηγεσίας του κόμματος για τη δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης θεωρείται πρωτοποριακή».

Και ακολουθεί η FrankfurterRundschau, με τίτλο «Διέφυγε ο υπαρχηγός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής», στο σχετικό ρεπορτάζ που κατέγραφε τις τελευταίες μέρες της δίκης και την καταδίκη των νεοναζιστών.

Το φιάσκο με την απόδραση Παππά πριν συλληφθεί, έφτασε και στην Ισπανία, με τη La Razon να γράφει πως οι ελληνικές αστυνομικές αρχές αναζητούν έναν από τους ηγέτες της Χρυσής Αυγής, που διαφεύγει τη σύλληψη:

Ύστερα από τέτοιο μπαράζ δημοσιευμάτων, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μπορεί, βεβαίως, να αισθάνεται υπερήφανος...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)