to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:46 | 05.07.2013

Οικονομία

Προ των θυρών τα νέα επώδυνα μέτρα

Νέα συνάντηση στις 9 το πρωί του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας, στις 11.30 με τον Γιάννη Στουρνάρα. Αλλεπάλληλες επαφές του κλιμακίου των δανειστών και των αρχηγών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του Γιουρογκρούπ της Δευτέρας.


Προ των θυρών τα νέα επώδυνα μέτρα, που καλείται να επικυρώσει η κυβέρνηση μετά από απαίτηση της τρόικας. Αλλεπάλληλες επαφές του κλιμακίου των δανειστών και των αρχηγών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του Γιουρογκρούπ της Δευτέρας. Νέα συνάντηση  στις 9 το πρωί του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας, στις 11.30 το ραντεβού των δανειστών με τον Γιάννη Στουρνάρα. Η ελληνική πλευρά προσβλέπει στο να υπάρξει συμφωνία ώστε το νομοσχέδιο – σκούπα να έχει ψηφιστεί μέχρι τη Δευτέρα.

Αισιόδοξος ο Υπουργός Οικονομικών ότι θα υπάρξει πολιτική συμφωνία την Δευτέρα , ενώ την βεβαιότητα  ότι η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη, εξέφρασε  ο Υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης .Ο  Ευάγγελος  Βενιζέλος  επιχειρώντας να αναχαιτήσει τις  επικρίσεις για  επικείμενο νέο μνημόνιο, διατείνεται πως  δεν ετέθη τέτοιο ζήτημα από τους δανειστές και πως το ΠΑΣΟΚ επιμένει πως η κοινωνία δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα .Αρκέστηκε σε παρατηρήσεις τεχνοκρατικού χαρακτήρα  για τις αλλαγές στο δημόσιο.

Οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και διαθεσιμότητα άλλων 12.500 στο επίκεντρο των ασφυκτικών πιέσεων. Η τρόικα  έστειλε τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας να προσδιοριστούν μέχρι τις 31 Ιουλίου τα ονοματεπώνυμα και οι θέσεις των 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας. Την σύμπτυξη του διαστήματος της διαθεσιμότητας σε 9 μήνες από 12 προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τρόικα για να διασφαλίσει πίστωση χρόνου τριών μηνών. Υπό διαπραγμάτευση το πού θα ενταχθούν οι μετακινήσεις 5.000 των εκπαιδευτικών.

Πηγή: stokokkino.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)