to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:46 | 22.10.2020

Κοινωνία

Και δαρμένος και κρατούμενος ο Μπιλάλ Οντίν

Η περιπέτεια του μετανάστη εργάτη γης ο οποίος υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από τον γιό του εργοδότη του, επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του, και συνελήφθη, όταν πήγε να υποβάλει μήνυση καθώς δεν είχε έγγραφα παραμονής...


Απελευθερώθηκε την Τρίτη 20/10 από το Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού, όπου κρατούνταν μετά το εξιτήριο που έλαβε από το Κέντρο Υγείας Αμαλιάδας, ο μετανάστης εργάτης γης Μπιλάλ Ουντίν, ο οποίος υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από τον γιό του εργοδότη του, επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του, και συνελήφθη, όταν πήγε να υποβάλει μήνυση καθώς δεν είχε έγγραφα παραμονής.

Όπως σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ και η Κοινότητα και Μπαγκλαντεσιανών Ελλάδος, αντιπροσωπεία των οποίων επισκέφτηκε χθες το τμήμα, οι δικηγόροι του Μπιλάλ Ουντίν, Βασίλης Κερασιώτης και Δημήτρης Ζώτος ζητούν την δίωξη του ξυλοδαρμού ως ένα ρατσιστικό έγκλημα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο κρατούμενος δήλωσε ότι ο δράστης τον μετέφερε από το σπίτι όπου διαμένει, δίπλα στο σπίτι του αφεντικού, στο χωράφι όπου τον χτύπησε άγρια στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Όταν το έφερε πίσω πόναγε φρικτά και ο δράστης δεν τον άφηνε να πάει στο νοσοκομείο ενώ τον απειλούσε λέγοντας «δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, είσαι μετανάστης και δεν έχεις χαρτιά». Μπροστά του ήταν άλλος ένας εργάτης που δουλεύουν μαζί και τον βοήθησε να ξεφύγει και να πάρει ταξί για να πάει στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε εργάτες γης στις κοινότητες Λάππα και Ν. Μανωλάδας όπου οι συνθήκες διαμονής είναι άθλιες, όπως περίπου στην εποχή όταν τα φραουλοχώραφα είχαν βαφτεί με το αίμα των 32 μεταναστών εργατών που δέχτηκαν πυροβολισμούς όταν ζήτησαν τα δεδουλευμένα.

«Διεκδικούμε δικαιοσύνη για το Μπιλάλ Ουντίν, να πάρει τα δεδουλευμένα του τώρα, να πάρει χαρτιά. Ζητάμε νομιμοποίηση όλων των μεταναστών τώρα για να μπει τέλος στην άγρια εκμετάλλευση και την ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία» καταλήγει η ανακοίνωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)