to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:11 | 21.10.2020

Πολιτική

Στ. Κούλογλου: Tα πάμε καλά, όπως στο ανέκδοτο με τον ουρανοξύστη (βίντεο)

Όταν η κυβέρνηση λέει ότι τα πάμε καλά, θυμίζει το ανέκδοτο με τους δυο άντρες που πέφτουν από έναν ουρανοξύστη, και φτάνοντας στο ύψος του τρίτου ορόφου λένε μεταξύ τους: ‘μέχρι εδώ καλά πάμε’”, σχολίασε για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, την πανδημία και την οικονομία ο Στέλιος Κούλογλου. Σε συνεντεύξεις του στο Kontra Channel και στον Real FM (A. Γιάμαλη και Α. Παυλόπουλος), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέλυσε γιατί η κυβέρνηση αντιδρά με καθυστέρηση και χωρίς σχέδιο σε όλα τα προβλήματα.



Αρχής γενομένης από την πανδημία, “η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να κάνει προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, είτε πρόκειται για προσωπικό στην εκπαίδευση ώστε να αραιωθούν τα τμήματα, είτε για την υγεία. Οι 50 ΜΕΘ που εγκαινιάστηκαν από τον κ. Μητσοτάκη τις προηγούμενες ημέρες, θα έπρεπε να είχαν εγκαινιαστεί τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Αυτές που τώρα διαφημίστηκαν αποτελούσαν κομμάτι των ΜΕΘ που διαφήμιζαν ως ‘διπλασιασμό’. Και φυσικά δεν λειτουργούν γιατί για κάθε μια ΜΕΘ χρειάζεται τουλάχιστον ένας ειδικευμένος γιατρός και τρεις νοσηλευτές”, εξήγησε ο ευρωβουλευτής.

Στον τομέα της οικονομίας, επίσης, καθυστερεί: “Το σχέδιο για άντληση πόρων από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν το κατέθεσε στην Κομισιόν στις 15 Οκτωβρίου όπως είχε δεσμευτεί και όπως έκαναν άλλες χώρες που χτυπήθηκαν σημαντικά από την πανδημία. Τώρα λένε ότι θα κατατεθεί το πρόγραμμα ίσως και στις αρχές Γενάρη. Άρα δεν θα πάρουμε χρήματα πριν το καλοκαίρι, καθώς όσο καθυστερεί η κατάθεση του σχεδίου τόσο καθυστερεί και η επεξεργασία του από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πως θα ενισχύσουμε την οικονομία και την υγεία χωρίς αυτά τα χρήματα;”


Η κυβέρνηση έπεται των εξελίξεων και στα ελληνοτουρκικά. “Ο Ερντογάν δρα και εμείς αντιδρούμε και μάλιστα με καθυστέρηση. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε τις διπλωματικές κινήσεις αυτής της εβδομάδας την προηγούμενη εβδομάδα στην Σύνοδο Κορυφής ή στην προηγούμενη αυτής που αφορούσε και τις τουρκικές προκλήσεις; Η αιγιαλίτιδα ζώνη και η ΑΟΖ δεν έχουν αυτή τη στιγμή οριοθετηθεί και παραμένουν στα 6 ναυτικά μίλια. Εάν το Οruc Reis πλέει στα 12 νμ γιατί φωνάζουμε; Κάνει έρευνες ή δεν κάνει; Ούτε αυτό το έχει διευκρινίσει η κυβέρνηση, που πρέπει να σοβαρευτεί, να διαμορφώσει εθνική στρατηγική με την συναίνεση της αντιπολίτευσης, να κάνει διεθνείς συμμαχίες.


Να πάψει να κάνει εξωτερική πολιτική με όρους εσωτερικής κατανάλωσης, όπως έκανε η ΝΔ με την συμφωνία των Πρεσπών. Σκεφτείτε να είχαμε και πρόβλημα με τα βόρεια σύνορα μας. Αποδεικνύεται ότι η χώρα τώρα είναι σε ευνοϊκή θέση γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν κοιτούσαν πολιτικό κόστος αλλά έκαναν εξωτερική πολιτική με βάση τα συμφέροντα της χώρας. Η ΝΔ, τότε, έκανε δημαγωγική και εθνικιστική αντιπολίτευση για να πάρει ψήφους από τους ακροδεξιούς και την Χρυσή Αυγή”.


Ένα ακόμη παράδειγμα της καθυστερημένης αντίδρασης της κυβέρνησης είναι και η περίπτωση Λαγού, όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής. “Μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, ο Γιάννης Λαγός έφυγε για τις Βρυξέλλες. Η εντολή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για απαγόρευση εξόδου του από την χώρα έφτασε στις αρμόδιες αρχές την επομένη της πτήσης του!”


Τέλος, “ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ο πιο στενός, καθημερινός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Στο, δε, επιτελικό τάχα κράτος που έχουμε θα έπρεπε να όλα και όλοι να λειτουργούν στην εντέλεια. Αλλά είδαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει ότι πρέπει να ανοίξουν τα γήπεδα, και τον πρωθυπουργό σχεδόν την ίδια ώρα να λέει ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, ενώ ο υπουργός Αθλητισμού τα είχε ήδη ανοίξει”, παρατήρησε ο Στ. Κούλογλου καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι “αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο ανίκανη από την μεταπολίτευση και μετά”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)