to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 21.10.2020

Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: Κεντρική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη η τρομοκράτηση της κοινωνίας

«Είναι κεντρική επιλογή της ΝΔ να επιβάλλει το δόγμα “νόμος και τάξη” που όμως έχει μετατραπεί σε “τρόμος και πάταξη”» τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο Κontra Channel και την εκπομπή KontraNews10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη


«Η Νέα Δημοκρατία χτίζει, από την πρώτη ημέρα, ένα αστυνομικό κράτος, επιχειρείται η τρομοκράτηση των μαθητών, της νεολαίας, η τρομοκράτηση των γονέων και συνολικά της κοινωνίας » σχολίασε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να συμπληρώσει πως: «όταν υπάρχει μία τέτοια είδους απαράδεκτη πολιτική που θυμίζει άλλες, μαύρες εποχές, έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Έχει αποτύχει δραματικά η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Τους λέγαμε να μην πάνε στη λογική της αναμέτρησης με την κοινωνία, με τη νεολαία. Στην πραγματικότητα επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις στις απαράδεκτες πολιτικές που ασκούν».

Ντροπή για τη Δημοκρατία η κράτηση του 14χρονου στη ΓΑΔΑ

«Αποδείχθηκε ότι το 14χρονο παιδί που κρατείτο επί 4 ημέρες στη ΓΑΔΑ δεν είχε κάνει τίποτα αλλά πέρα από αυτό είναι ντροπή για την κοινωνία, τη Δημοκρατία, τον ελληνικό πολιτισμό ένα παιδί δεκατεσσάρων ετών να κρατείται σε απαράδεκτες συνθήκες. Απορώ, πραγματικά, με τον ανακριτή και τον Εισαγγελέα που διέταξε την κράτηση των ανήλικων παιδιών».

Μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας

«Υπάρχει μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας. Η ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει πολύ καιρό να ανακοινώσει το τι γίνεται. Βλέπουμε, πλέον, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων να γίνονται απλοί διερχόμενοι πολίτες, μάρτυρες ανταλλαγής πυροβολισμών, είναι συχνό θέμα στα δελτία ειδήσεων οι μάχες συμμοριών για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Την Δευτέρα είχαμε ένα τέτοιο γεγονός στο κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αθώος περαστικός και τέσσερις αστυνομικοί. Αυτά είναι δείγματα του πως έχει απαξιωθεί η κύρια αποστολή της Αστυνομίας που είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και η διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών».

Έχουν απελευθερωθεί τα ακραία στοιχεία εντός της Αστυνομίας και ντροπιάζουν το Σώμα

«Η αστυνομία χρησιμοποιείται πολιτικά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία είναι δημοκρατικοί άνθρωποι, υπηρετούν τους Θεσμούς, το Σύνταγμα, την Δημοκρατία. Αντί να απομονωθούν τα ακραία στοιχεία και να αποταχθούν από το Σώμα, αυτή τη στιγμή τα στοιχεία αυτά έχουν απελευθερωθεί και έχουν μια δραστηριότητα που ντροπιάζει την Δημοκρατία και την κοινωνία».

Δεν μπορούν να βάλουν αθερινόδιχτο στο Oruc Reis

«Ο φράχτης στον Έβρο είναι ένα μέσο να φυλάξεις τα σύνορά σου αρκεί να σέβεσαι το διεθνές Δίκαιο και τις συνθήκες. Δεν πήραμε απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, με το άσυλο. Η ΝΔ έλεγε ότι κλείνει τα σύνορα και πανηγύριζε από το ελικόπτερο για το πόσο αποτελεσματικά αντιμετώπισε την προσπάθεια της Τουρκίας. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των συνόρων μας στον Έβρο είναι αφύλακτο. Η ΝΔ έχει δείξει πλήρη ασυνέπεια λόγων και πράξεων. Θυμούνται όλοι τον πλωτό φράκτη, το αθερινόδιχτο που ήθελαν να βάλουν στα θαλάσσια σύνορα. Σήμερα, όμως, δεν μπορούν να βάλουν αθερινόδυχτο για το Oruc Reis».

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και στα εθνικά θέματα εκφράζεται από τον πρόεδρό του

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, και στα εθνικά θέματα έχει συγκεκριμένη θέση, εκφράζεται η θέση αυτή από τον πρόεδρο του που είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σε τέτοια θέματα ακόμη κι αν υπάρχουν λίγες, διαφορετικές φωνές μέσα σε ένα κόμμα, αυτό που μετράει είναι αυτό που εκφράζει ο πρόεδρος κάθε κόμματος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)