to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:30 | 21.10.2020

Πολιτική

Ειρ. Αγαθοπούλου: Σημαντικό που ο ΟΑΕΔ αναγνωρίζει ότι σε περιόδους κρίσης πρέπει να χορηγούνται επιδόματα στους πιο αδύναμους

Η τοποθέτηση της Ειρήνης Αγαθοπούλου, βουλεύτριας Ν. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τις πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης


Την Τρίτη 20/10/2020, συνεδρίασε στη Βουλή η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα «Ενεργητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού». Τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσε ο Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Η Ε. Αγαθοπούλου ξεκίνησε την τοποθέτησή της διαπιστώνοντας ότι είναι σημαντικό που ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ παραδέχεται ότι σε περιόδους μεγάλης κρίσης η πολιτεία οφείλει να χορηγεί επιδόματα στους πιο αδύναμους, θέμα για το οποίο λοιδορήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, όπως ανέφερε η βουλεύτρια, είναι θετικό ότι η κυβέρνηση επιτέλους αποφασίζει να επιδοτήσει την εργασία σε αντίθεση με την έως σήμερα πολιτική της που επιδοτούσε την ανεργία μέσω του προγράμματος «Συνεργασία».

Στη συνέχεια παρέπεμψε σε δεδομένα απασχόλησης τονίζοντας ότι «σήμερα έχουμε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανέργους από τους οποίους το 34,% είναι άνδρες και το 65,4% είναι γυναίκες», καθώς και ότι «οι γυναίκες εκτός των άλλων επλήγησαν περισσότερο και από την απλήρωτη αόρατη εργασία» ενώ είναι αυτές οι οποίες ανέλαβαν πολλαπλές ευθύνες όπως τη φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων. Για τον λόγο αυτό ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ εάν έχει σκοπό να δημιουργήσει προγράμματα με ποσόστωση φύλου, όπως συνέβη στο παρελθόν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά και προγράμματα με βαρύτητα στην συμφιλίωση Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Κλείνοντας αναφέρθηκε σε ερώτηση που κατέθεσε πριν λίγες μέρες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την απαξίωση και την συρρίκνωση του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, τονίζοντας ότι αν η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, προέλθει αποκλειστικά από τις εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ περιορίζονται σημαντικά τα έσοδα του φορέα και άρα η δυνατότητά του να υλοποιεί προγράμματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)