to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:05 | 21.10.2020

Πολιτική

«Ανοχύρωτη πόλη παραμένει η Χίος έναντι του covid 19»

«Την στιγμή που τα κρούσματα από τον κορωνοϊό αυξάνονται δραματικά, τόσο πανελλαδικά, όσο και στο νησί μας, το Υπουργείο Υγείας αδιαφορεί για την ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας με μόνιμο προσωπικό, οδηγώντας το σύστημα στα όριά του»


Η δήλωση του αναπλ. τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη:

Ανοχύρωτη πόλη παραμένει η Χίος έναντι του covid 19 με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Την στιγμή που τα κρούσματα από τον κορωνοϊό αυξάνονται δραματικά, τόσο πανελλαδικά, όσο και στο νησί μας, το Υπουργείο Υγείας  αδιαφορεί για την ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας με μόνιμο προσωπικό, οδηγώντας το σύστημα στα όριά του. Τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία παραμένουν χωρίς προσωπικό καθαριότητας, ενώ κατά τα άλλα έχουν ενταχθεί στο δίκτυο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Παράλληλα με ευθύνη του Υπουργού Μετανάστευσης, δεν έχουν προσληφθεί γιατροί για υα ιατρεία covid 19 της ΒΙΑΛ, την στιγμή που δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα και κάποιοι νοσούν.

Ο αόρατος ΕΟΔΥ φέρεται να πραγματοποιεί κάποια τεστ σποραδικά, χωρίς επιτελικό σχέδιο και κυρίως χωρίς επαρκή και ακριβή ενημέρωση των πολιτών του νησιού μας. Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά την ανάγκη για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο της Χίου, επαρκή στελέχωση των δομών υγείας στη ΒΙΑΛ και διενέργεια μαζικών τεστ κατά τρόπο οργανωμένο στον πληθυσμό. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί την πραγματικότητα  κα να εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια με ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)