to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:19 | 21.10.2020

Πολιτική

Δίκη ΧΑ: Την Πέμπτη ίσως η απόφαση για αναστολές - Όψιμες «αποκαλύψεις» από Κασιδιάρη

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης θα συνεχιστεί η συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής - «Στρακαστρούκα» από τον Η. Κασιδιάρη που εμφανίστηκε σήμερα στην αίθουσα για να μιλήσει για «σκευωρίες» της ΝΔ και ζητώντας κατ' αντιπαράσταση εξέταση με στέλεχος της κυβέρνησης ΝΔ την περίοδο μετά τη δολοφονία Φύσσα - Ενοχλημένη η εισαγγελέας σήμερα ,με βολές ακόμη και κατά της προέδρου αλλά και των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, στους οποίους επιτέθηκε και ο συνήγορος του Ν. Μιχαλολιάκου


Για το πρωί της Πέμπτης στις 11 διακόπηκε η συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με την ολοκλήρωση των δευτερολογιών της υπεράσπισης για το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης. Στο δικαστήριο αύριο στις 11 το πρωί θα αγορεύσει η εισαγγελέας για τα αιτήματα που υπέβαλε ο Ηλίας Κασιδιάρης για κατ' αντιπαράσταση εξέταση με πρώην κυβερνητικό στέλεχος (διαβάστε παρακάτω). Πιθανότατα αύριο το δικαστήριο θα ανακοινώσει και την απόφασή του για τις αναστολές στην έκτιση των ποινών των καταδικασθέντων.

Επίθεση των συνηγόρων Μιχαλολιάκου στους συνηγόρους υπεράσπισης: «Περιοδεύων θίασος»

   Νωρίτερα, κατά την αγόρευσή τους, οι συνήγοροι του Νίκου Μιχαλολιάκου επιτέθηκαν στην Πολιτική Αγωγή για τις δηλώσεις που κάνει εκτός της αίθουσας, χαρακτηρίζοντας ηθικά ανεπίτρεπτη τη στάση τους, η οποία όπως είπαν παραβιάζει των κώδικα δικηγόρων. Ο κ. Μιχαλόλιας χαρακτήρισε «περιοδεύοντα θίασο» τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής, που έχει κατακλείσει όπως είπε τα ΜΜΕ, ενώ αναφέρθηκε και σε δημοσιογράφο που όπως είπε, την άκουσε να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει ότι η εισαγγελέας πρότεινε αναστολές αλλά η ίδια ξέρει πως η πρόεδρος δεν θα δεχτεί την πρόταση. «Σας τα λέω αυτά γιατί σας εκθέτουν», είπε ο κ. Μιχαλόλιας.

   Ο έτερος συνήγορος κ. Παπαδέλης, συνεχίζοντας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος «έχει ετοιμάσει και το κελί στο Δομοκό», ενώ κατήγγειλε ότι άγνωστοι του έστειλαν μήνυμα στο twitter, ότι η κ. Οικονόμου «θα έπρεπε να έχει την τύχη που είχε η εισαγγελέας Ανδρουλιδάκη» [σ.σ.: είχε δολοφονηθεί από τη 17Ν].

Το ξεκίνημα της σημερινής διαδικασίας

Η σημερινή συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ξεκίνησε με την εισαγγελία να προσκομίζει, όπως είχε ζητήσει χθες η πρόεδρος του δικαστηρίου, το βούλευμα στο οποίο φαίνεται πως ο Γ. Λαγός είχε πράγματι παραβιάσει περιοριστικούς όρους (και άρα δεν δικαιούται αναστολή εκτέλεσης ποινής).

Ωστόσο, η εισαγγελέας που πήρε το λόγο αμέσως μετά φάνηκε σφόδρα ενοχλημένη τόσο από την κριτική της προέδρου χθες, που της επισήμανε παραλείψεις, όσο και από σχόλια των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. 

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες ενστάσεις για τις δηλώσεις συνηγόρων της άλλης πλευράς εξέφρασαν και συνήγοροι υπεράσπισης των χρυσαυγιτών, που φυσικά διαρκώς μνημονεύουν τις κατά την κρίση τους ευνοϊκές παρεμβάσεις της εισαγγελέως.

«Φούσκες» Κασιδιάρη

Σήμερα εμφανίστηκε, απρόσμενα, στο δικαστήριο, ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης  Ηλίας Κασιδιάρης, για να «αποκαλύψει» συνομιλία κυβερνητικού στελέχους (του Δημ. Βαρτζόπουλου) με πρόσωπο που μίλαγε με τον Γ.  Ρουπακιά. «Αν ο Κασιδιάρης ψάχνει να βρει τη σχέση της εγκληματικής οργάνωσης με την τότε κυβέρνηση [Σαμαρά], ας απευθυνθεί στον συνεργάτη του στη Βουλή χρυσαυγίτη Ζούμπο ο οποίος τον ενημέρωνε για τις κατευθύνσεις που έδινε ο Μπαλτάκος για την ψήφο της Χρυσής Αυγής σε νομοσχέδια της τότε κυβέρνησης», όπως σημειώνει, «αποκρυπτογραφώντας» την παρέμβαση Κασιδιάρη, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ, Θ. Καμπαγιάννης

Τι έγινε στη συνεδρίαση της Τρίτης

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, η δίκη είχε μία απρόσμενη εξέλιξη καθώς η πρόεδρος ουσιαστικά κάλεσε την εισαγγελέα Έδρας είτε να διευκρινίσει την ήδη υποβληθείσα πρόταση της για τις εκτίσεις των ποινών είτε να τη συμπληρώσει.

 Παράλληλα, η πρόεδρος ζήτησε, επίσης χθες,να προσκομιστούν στο δικαστήριο από την Εισαγγελία Εφετών τα βουλεύματα που αφορούν τον Γιάννη Λαγό προκειμένου να διαπιστωθεί αν καταγράφεται σε αυτά παραβίαση των όρων που του έχουν επιβληθεί, θέμα τεράστιας σημασίας για την κρίση του δικαστηρίου ως προς το αν θα αποφασίσει την έκτιση ή όχι της ποινής του ευρωβουλευτή. Και αυτό ανεξάρτητα από το αν ζήτησε ή όχι ανασταλτικό στην έφεση ο ίδιος ο κ. Λαγός, που εν προκειμένω δεν ζήτησε καταγγέλλοντας το δικαστήριο, αφού το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει αυτεπάγγελτα για το θέμα αυτό.

-> Διαβάστε αναλυτικά για τη διαδικασία της Τρίτης 20/10 όπως την καταγράψαμε στο left.gr: Η πρόεδρος «άδειασε» την εισαγγελέα, καθώς και το ρεπορτάζ της Αυγής

Φωτογραφίες του Μάριου Λώλου από τη χθεσινή (Τρίτη 21/10) συνεδρίαση:

Οι ποινές των καταδικασθέντων για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή

Το κατατοπιστικό γράφημα από την Εφημερίδα των Συντακτών:

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)