to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:07 | 20.10.2020

Πολιτική

Ό. Γεροβασίλη: Δόγμα ακινησίας Μητσοτάκη- Δόγμα επιθετικότητας Ερντογάν

Η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει δόγμα ακινησίας στα ελληνοτουρκικά αρκούμενη σε αποσπασματικές διπλωματικές κινήσεις.


Σχολιάζοντας την επικαιρότητα στα ελληνοτουρκικά η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε τα ακόλουθα:

Η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει δόγμα ακινησίας στα ελληνοτουρκικά αρκούμενη σε αποσπασματικές διπλωματικές κινήσεις. Αυτή η ακινησία της χώρας έχει αφήσει χώρο στην κλιμακούμενη προκλητικότητα Ερντογάν. Τις δύο διαδοχικές αποτυχίες στις Συνόδους Κορυφής η κυβέρνηση τις ανέγνωσε ως επιτυχία. Αυτή η δυσαναγνωσία αφορά και τις κινήσεις της Τουρκίας. ‘Τους έχουμε νικήσει σε όλα’ είπε ο κ. Βορίδης και ότι ‘δεν παράγονται αποτελέσματα’. Μα το Τουρκολυβικό Σύμφωνο είναι αναρτημένο στον ΟΗΕ!

Προφανώς η ΕΕ είναι βραδεία στις αντιδράσεις της και προφανώς δε μπορεί να τα κάνει όλα η Ελλάδα εξού και έχουμε  επισημάνει επανειλημμένως ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι διεκδικητική απέναντι στους ευρωπαίους!  Η κυβερνητική ακινησία δεν λειτουργεί υπέρ των εθνικών συμφερόντων.  

Πού βρίσκεται η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Στα 6 ή στα 12 μίλια;

Εδώ βλέπουμε ότι ευθέως παραβιάζονται δικαιώματα μας. Δεν έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση αν κόκκινη γραμμή της είναι τα 12 μίλια ή τα 6 μίλια! Δεν έχει απαντήσει αν έχουν γίνει τελικώς έρευνες σε απόσταση μικρότερη των 12 μιλίων (ενδεχομένως να τα μάθουμε αυτά αργότερα και από τρίτα μέρη). Δεν έχει δεχτεί η κυβέρνηση να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τη χάραξη εθνικής γραμμής. Δεν έχει διεκδικήσει κυρώσεις. Αντιθέτως εκφράστηκε ικανοποίηση από τον Πρωθυπουργό όταν η λέξη 'κυρώσεις' απουσίαζε από το ευρωπαϊκό κείμενο κατά την πρώτη Σύνοδο και ομολογουμένως υπήρξε λιγότερο ενθουσιώδης έως αμήχανος κατά τη δεύτερη. Σε κάθε περίπτωση: Δεν έχει καταφέρει να πείσει τους ευρωπαίους. Έχει αρκεστεί στα ολίγα της λεκτικής αλληλεγγύης τους.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ για τα ελληνοτουρκικά είναι ξεκάθαρη και δημόσια με σαφείς προτάσεις όπως έχουν καταγραφεί στο πρόσφατο κείμενο της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)