to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:33 | 20.10.2020

Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΕ-Cosmote: «Ο ΟΤΕ της επόμενης δεκαετίας ή ένας ΟΤΕ πιο παλιός και από το παλιό;»

«Η διαρκής συρρίκνωση του πάλαι ποτέ τηλεπικοινωνιακού κολοσσού των Βαλκανίων και η υποβάθμιση του προσωπικού, οδηγεί και στην διαρκώς υποβαθμιζόμενη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών: αποκατάσταση βλαβών και καταργήσεις/ενεργοποιήσεις συνδέσεων επιπέδου και ταχύτητας δεκαετίας 1980, με αποτέλεσμα την απελπισία και τη δυσαρέσκεια των πελατών της εταιρείας»


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΕ - Cosmote:

Ο ΟΤΕ της επόμενης δεκαετίας ή ένας ΟΤΕ πιο παλιός και από το παλιό;

«Η καλύτερη κοινωνική πολιτική στη χώρα είναι η δημιουργία πολλών καλών νέων θέσεων εργασίας» είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής και συμπλήρωνε «δεν μπορούν να υπάρχουν ακμαίες επιχειρήσεις, χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους», αφήνοντας το τελευταίο πάντα στη διακριτική ευχέρεια των εργοδοτών. Ο Βρούτσης, άλλωστε, φρόντισε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του να καταργήσει όλους τους ευνοϊκούς εργασιακούς νόμους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει δώρο σε υπερκεδοφόρες επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ εργαλεία πλήρους απορρύθμισης  των σχέσεων εργασίας με το προσωπικό τους.

Υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, κατάργηση βάσιμου λόγου απόλυσης, κατάργηση δικαιώματος εργαζομένων προσφυγής στη διαιτησία, μείωση προστίμων για παραβιάσεις εργατικής νομοθεσίας, θεσμοθέτηση των απλήρωτων υπερωριών, υπερεργολαβίες, πάγωμα αύξησης του κατώτατου μισθού κ.α, ένα ένα κατοχυρωμένα δικαιώματα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ένα ξηλωμένα από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Σε αυτό το κλίμα ο Όμιλος σχεδιάζει τον «νέο» ΟΤΕ:

1.     Απόσχιση ολόκληρων κλάδων από τη μητρική εταιρεία– Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου (Technical Field Operations), Εξυπηρέτηση Πελατών (Customer Service), καταστήματα Λιανικής (Shops) και «απορρόφηση» τους σε τρεις θυγατρικές εταιρείες που αφορούν σε 5.500 εργαζόμενοι/ες με απόρροια την βλαπτική μεταβολή των συμβάσεών τους.

2.     Εκβιασμοί, εκφοβισμός, εντατικοποίηση και καθοδήγηση προς την έξοδο σε μορφή εθελούσιας (ή καλύτερα κεκαλυμμένης απόλυσης), χιλιάδων εργαζόμενων, στοχοποίηση των «παλιών» με τα πιο συντεταγμένα εργασιακά δικαιώματα και συγκροτημένη συνδικαλιστική δράση. Ειδική στόχευση σε ηλικίες άνω των 45 ετών, ιδιαίτερα γυναικών και ατόμων με αναπηρίες, στέλνοντας τους στην ανεργία, από μια εταιρεία που τόσο «επενδύει» στην «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» και που υπογράφει Divercity Charters για την εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον (sic).

3.     Οριστικό κλείσιμο επιπλέον καταστημάτων, σε Αττική και Περιφέρεια (Κορωπί, Γλυφάδα, Περιστέρι, Λαγκαδάς, Σητεία, Μοίρες, Γύθειο, Κρανίδι Λήμνος, Λουτράκι) υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους/ες να μετακινηθούν σε άλλα καταστήματα, ή σε Αθήνα και  Θεσσαλονίκη, συμβάλλοντας έτσι και στην περιφερειακή υποανάπτυξη.

Η διαρκής συρρίκνωση του πάλαι ποτέ τηλεπικοινωνιακού κολοσσού των Βαλκανίων και η υποβάθμιση του προσωπικού, οδηγεί και στην διαρκώς υποβαθμιζόμενη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών: αποκατάσταση βλαβών και καταργήσεις/ενεργοποιήσεις συνδέσεων επιπέδου και ταχύτητας δεκαετίας 1980, με αποτέλεσμα την απελπισία και τη δυσαρέσκεια των πελατών της εταιρείας.

Όλα αυτά ο νεοφιλελευθερισμός, η Διοίκηση της εταιρείας, ο ΣΕΒ και η κυβέρνηση της ΝΔ τα θεωρούν νεοτερισμό, ανάπτυξη, πρόοδο, εξαιρετική «εμπειρία πελάτη» και «πολλές και καλές θέσεις εργασίας».

Μόνο που η εργασιακή φτώχια, η ελαστικοποίηση, η απλήρωτη δουλειά, η καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων δεν είναι ούτε φυσικό φαινόμενο, ούτε κάτι το καινούργιο. Έρχεται από τα παλιά, τα πολύ παλιά. Από τις εργασιακές γαλέρες του 18ου και 19ου αιώνα, τις οποίες, ωστόσο, το εργατικό κίνημα με τους αιματοβαμμένους του αγώνες ανέτρεψε, καθιερώνοντας το 8άωρο, την κοινωνική ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τις ΣΣΕ και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.

                             Οι εργαζόμενοι/ες δε σας αφήσουμε να μας γυρίσετε εκεί.

Ενωμένοι/ες θα ανατρέψουμε την κυβέρνηση του φόβου, της καταστολής και της καταστρατήγησης κάθε κοινωνικού και εργασιακού μας δικαιώματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)