to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:35 | 19.10.2020

Κοινωνία

Σε καφκικό «τόνο» η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για την τετραήμερη κράτηση του 14χρονου παιδιού

Ανακοίνωση για το ζήτημα της κράτησης επί τέσσερις ημέρες ενός ανήλικου μαθητή, ο οποίος συνελήφθη στη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου και κατηγορείται για κακουργήματα, εξέδωσε η ΓΑΔΑ, η οποία υποστηρίζει ότι «την κράτηση διέταξε η ανακρίτρια ανηλίκων» και ότι «δεν υπήρξε κανένας περιορισμός για τον αριθμό και τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, καθώς και την εν γένει επικοινωνία του».


Η ΓΑΔΑ για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά το σάλο με την τετραήμερη κράτηση του 14χρονου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά απολογείται και υποστηρίζει ότι το παιδί δεν στερήθηκε την επικοινωνία με τους δικούς του και τη δικηγόρο καθώς και ότι κινήθηκε σε νόμιμο πλαίσιο.

Η αστυνομία μάλιστα ισχυρίστηκε ότι το παιδί κρατήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για ανηλίκους, ενώ για την αποσιώπηση του γεγονότος επικαλέστηκε την προστασία της ιδιωτικής ζωής του 14χρονου.

«Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής του 14χρονου και της οικογένειας του, η Γ.Α.Δ.Α. δεν αναφέρθηκε νωρίτερα στο θέμα της κράτησής του. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την σημερινή απόφαση της Ανακρίτριας, με την οποία αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικό όρο, διευκρινίζονται ότι:

Κατά τον σχηματισμό της δικογραφίας σε βάρος του, τηρήθηκαν οι διατάξεις του Ν. 4689/2020. Ενημερώθηκε αμέσως για τα δικαιώματά του, τόσο ο ίδιος όσο και η ασκούσα την επιμέλεια μητέρα του, παρουσία της οποίας πραγματοποιήθηκαν όλες οι νόμιμες ανακριτικές πράξεις και συντάχθηκαν οι απαιτούμενες ανακριτικές εκθέσεις (σύλληψης και εξέτασης κατηγορουμένου).

Η κράτησή του στις 16/10/2020 έγινε με απόφαση της 1ης Ανακρίτριας του Τμήματος Ανηλίκων, η οποία διέταξε και την επαναπροσαγωγή του ενώπιον της σήμερα 19/10/2020.

Κατά την κράτησή του στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους κράτησης ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης ανηλίκων, δέχθηκε τρία επισκεπτήρια:

την 12:00 ώρα της 17/10/2020 από τον συνήγορό του
την 12:35 ώρα της 17/10/2020 από την μητέρα του
την 14:00 ώρα της 18/10/2020 από την μητέρα του.
Δεν υπήρξε κανένας περιορισμός για τον αριθμό και τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, καθώς και την εν γένει επικοινωνία του».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)