to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:17 | 19.10.2020

Αθλητισμός

Θ. Μωραΐτης: Βιώνουμε τον παλαιοκομματισμό της Δεξιάς στο απόγειό του (ηχητικό)

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει και να κομματικοποιήσει τον αθλητικό κόσμο της χώρας»


Συνέντευξη στην εκπομπή «Σκορ Στο Κόκκινο» και την Αλέκα Ζουμή παραχώρησε σήμερα (19/10/20) ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Αθλητισμού της ΚΟ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία για την πολιτική εξυπηρετήσεων και «ημετέρων» από την κυβέρνηση  σε μια διαρκή προσπάθεια χειραγώγησης των αρχαιρεσιών των αθλητικών Ομοσπονδιών και Σωματείων μέσω της ΕΡΤ Α.Ε., είπε πως «έχει στηθεί ένας μηχανισμός αδιαφανούς χρηματοδότησης κι εξυπηρέτησης συγκεκριμένου συνδυασμού». Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «ο συνδυασμός αυτός διεκδικεί την ψήφο των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στις προσεχείς αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ».

Σχετικά, δε, με την ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος για την «εσκεμμένη και καταστροφική παρέμβαση» του Υπουργείου Αθλητισμού, με προμετωπίδα το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση μεθοδεύει το πώς θα εξαγοράσει και θα παρέμβει στις Αθλητικές Ομοσπονδίες».

«Όλο αυτό το διάστημα ζούμε ένα μεγάλο πάρτυ ‘ημετέρων’, κολλητών, κολλητών φίλων, βλέπουμε εταιρίες με στοχευμένες εργολαβίες», ανέφερε ο βουλευτής, τονίζοντας πως «η πολιτική των εξυπηρετήσεων, της συναλλαγής με συμφέροντα, η αδιαφάνεια και η διασπάθιση δημοσίου χρήματος με απευθείας αναθέσεις, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη».

«Αυτό που βιώνουμε, είναι, δυστυχώς, ο παλαιοκομματισμός της Δεξιάς στο απόγειό του», πρόσθεσε ο κ. Μωραΐτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση μάς γυρίζει δεκαετίες πίσω, στην εποχή του Γκόρτσου». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν είναι αρνητικά μόνο για τον Αθλητισμό, αλλά για όλους τους τομείς και όλη τη χώρα, στο σύνολό της».

Επιπλέον, είπε στην κ. Ζουμή ότι «την κυβέρνηση δεν την φοβίζει πλέον τίποτα, δρα παλαιοκομματικά και το μόνο που την ενδιαφέρει, είναι το πώς θα χειραγωγήσει τον αθλητισμό στη χώρα μας». Πρόσθεσε ότι «τροχοπέδη για την εκλογή των Ομοσπονδιών θα αποτελέσει και το τελευταίο Νομοσχέδιο του κ. Αυγενάκη», με το οποίο «μετατρέπει το Μητρώο των Αθλητικών Σωματείων σε ένα εργαλείο ωμής παρέμβασης στις αρχαιρεσίες των Ομοσπονδιών».

Κλείνοντας, ο κ. Μωραΐτης δήλωσε ότι «φοβόμαστε [ως ΣΥ.ΡΙΖΑ.- Προοδευτική Συμμαχία] ότι, ο τρόπος με τον οποίο αξιολογούνται και καταγράφονται τα Αθλητικά Σωματεία στο Μητρώο, θα οδηγήσει σε αναβολή εκλογών σε πάρα πολλές Ομοσπονδίες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)