to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 17.10.2020

Πολιτική

«Λεφτόδεντρο» και στο υπ. Μετανάστευσης: Ο Μηταράκης σκορπάει 6,2 εκατ. για «συμβουλές» για τις νέες δομές

Συνολικά 6,2 εκατομμύρια θα στοιχίσουν στο ελληνικό δημόσιο, δηλαδή στους φορολογούμενους, οι «συμβουλές» που θα λάβει ο Νότης Μηταράκης για την κατασκευή προσφυγικών δομών


Πρόκειται για τη διενέργεια διαγωνισμού για την «παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τις συμβάσεις κατασκευής δομών».

Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός της συμφωνίας πλαίσιο, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση, ανέρχεται στο ποσό των 6,2 εκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%) και η διάρκειά της συμφωνίας αφορά τα τέσσερα χρόνια.

Δηλαδή ο Ν. Μηταράκης αποφασίζει εν μέσω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, να σκορπίσει 1,55 εκατ. ευρώ το έτος. Όπως φαίνεται το «λεφτόδεντρο» εμφανίστηκε και στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Yπενθυμίζεται πως ο Ν. Μηταράκης είναι ο «ιθύνων νους» πλείστων καταστροφικών επιλογών στο μεταναστευτικό, όπως το ...«πάστωμα» δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στα προσφυγικά καμπ των νησιών (είκοσι χιλιάδες με βάση την τελευταία επίσημη καταγραφή), εν μέσω πανδημίας μάλιστα, με την αποσυμφόρηση να έχει ανεβάσει ρυθμούς μόνο τους τελευταίους μήνες, τη δημιουργία μιας πρόχειρης δομής στο Καρά Τεπέ της Λέσβου (μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε την κόλαση της Μόριας) που πλημμύρισε στην πρώτη κακοκαιρία ή την επιμονή στις κλειστές δομές και τις επιτάξεις που οδήγησε τον περασμένο Φεβρουάριο σε ανοιχτή σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες με την εισβολή των ΜΑΤ στα νησιά. Και, τελευταίο αλλά όχι έσχατο, τις δεκάδες καταγγελίες για παράνομες και επικίνδυνες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο...

Η απόφαση για το... λεφτόδεντρο Μηταράκη:

Mε πληροφορίες από Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)