to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 15.10.2020

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Η μακέτα του κ. Μπακογιάννη ήταν τελικά αυθαίρετη

«Η Ανοιχτή Πόλη έχει πρόταση για την πόλη. Επιθυμία μας είναι το θέμα του δημόσιου χώρου να επανατεθεί με όρους ολοκληρωμένου σχεδιασμού, με σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες και μετά από μια ουσιαστική και δομημένη διαβούλευση. Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να πήρε το μήνυμα»


Όπως αναφέρει αναλυτικά η δημοτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ:

Η ακύρωση από το ΣτΕ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τίτλο "Επιβολή προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19", της ΚΥΑ δηλαδή που έθεσε το κανονιστικό πλαίσιο για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με τον Μεγάλο Περίπατο, δικαιώνει την Ανοιχτή Πόλη: για την κριτική που άσκησε στην ΚΥΑ και την πορεία του έργου, για την καταψήφιση και την καταγγελία των διαγωνισμών για τον αστικό εξοπλισμό, για την καταψήφιση της παράτασης των μέτρων.

Η fast-track διαδικασία που επέλεξε ο κ. Μπακογιάννης με την κάλυψη της κυβέρνησης – χωρίς διαβούλευση, με πρόχειρες και αποσπασματικές παρεμβάσεις και με αυθαίρετες προμήθειες των 2 εκ. ευρώ για εξοπλισμό ενώ υπήρχε δέσμευση ότι θα ήταν χαμηλού κόστους – βρίσκεται πλέον στον αέρα.

Η εργαλειακή επίκληση της πανδημίας για τη νομιμοποίηση παρεμβάσεων που αναστάτωσαν την καθημερινότητα των δημοτών, ενώ μάλιστα αυτοί συνωστίζονταν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν είναι ενδεικτική μόνο της υποκρισίας με την οποία χειρίστηκε το θέμα η δημοτική αρχή, αλλά θέτει κι ένα σοβαρό θέμα δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου Αθηναίων.

Για την Ανοιχτή Πόλη, η απόφαση του ΣτΕ είναι μια ευκαιρία για να μαζέψει ο κ. Μπακογιάννης τη μακέτα που επέβαλε στο κέντρο της πόλης.

Η Ανοιχτή Πόλη έχει πρόταση για την πόλη. Επιθυμία μας είναι το θέμα του δημόσιου χώρου να επανατεθεί με όρους ολοκληρωμένου σχεδιασμού, με σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες και μετά από μια ουσιαστική και δομημένη διαβούλευση. Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να πήρε το μήνυμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)