to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 14.10.2020

Πολιτική

Kατόπιν εορτής: Σε καραντίνα το καμπ της ΒΙΑΛ στη Χίο με 3.200 ανθρώπους

Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε το προσφυγικό καμπ της ΒΙΑΛ να διογκώνεται, και τώρα που εμφανίστηκαν δύο κρούσματα σε έγκυες γυναίκες θέτει 3.200 ανθρώπους σε καραντίνα, σε άθλιες συνθήκες, χωρίς μέσα υγιεινής και χωρίς, φυσικά, δυνατότητα «διατήρησης αποστάσεων»


Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) τίθεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ Χίου μέχρι τις 21.10.2020, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης

Κατέθεσε αίτημα «για να» πάει έκτακτο κλιμάκιο...

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, «μετά την ιχνηλάτηση πληθώρας κρουσμάτων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Χίου, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατέθεσε αίτημα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την τοποθέτηση έκτακτου κλιμακίου στο ΚΥΤ, με σκοπό την καλύτερη ανίχνευση κρουσμάτων και υγειονομική περίθαλψη των επωφελούμενων».

Και άρον άρον μεταφορά των εγκύων

«Επιπροσθέτως, θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στην μεταφορά από το ΚΥΤ στην ηπειρωτική Ελλάδα (κοντά σε νοσοκομεία αναφορά COVID-19) όλων των εγκύων που βρίσκονται μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης τους, ώστε να μην πραγματοποιούνται τοκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου "Σκυλίτσειο"», συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας - χωρίς να το θέλουν οι συντάκτες της - την εγκληματική πρακτική να παραμένουν ευάλωτες ομάδες στα υπερπλήρη καμπ των νησιών: η ΒΙΑΛ έχει χωρητικότα 1.000 ατόμων, και διαμένουν αυτή τη στιγμή 3.200 άνθρωποι.

Τα περιστατικά

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα astraparis.gr, «εκτός ελέγχου τείνει να εξελιχθεί η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ σε ό,τι αφορά τον έλεγχο του κορονοϊού μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών, αφού εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι τα μέτρα είναι ελλιπή, οι έλεγχοι και τα τεστ περιορισμένα.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, χθες Τρίτη 13 και σήμερα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, διαγνώσθηκαν στο νοσοκομείο Χίου δύο έγκυες γυναίκες θετικές, ενώ σε καραντίνα έχουν μπει προσώρας τέσσερα άτομα από το προσωπικό και μάλλον θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Η μία γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο χθες με προβλήματα αναφορικά με την εγκυμοσύνη της, διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο ήταν νεκρό και την έβαλαν στο χειρουργείο. Στο τεστ που προηγήθηκε  βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη σήμερα Τετάρτη, πάλι με έγκυο από την ΒΙΑΛ, η οποία βρέθηκε θετική και επρόκειτο να υποβληθεί σε καισαρική για να πάρουν το μωρό.

Το προσωπικό του νοσοκομείου που ήρθε σε επαφή με τα δύο αυτά περιστατικά έχει τεθεί σε καραντίνα, αλλά το μείζον πρόβλημα βρίσκεται στην ΒΙΑΛ, όπου η απουσία ιατρικού προσωπικού – ελλείψει χρηματοδότησης από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – συνεπάγεται παντελή απουσία ελέγχου και διενέργειας τεστ μεταξύ του προσφυγικού πληθυσμού και των εργαζομένων στο ΚΥΤ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)