to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:20 | 14.10.2020

πηγή: Αυγή

Αθλητισμός

Δίκη για τα «στημένα»: Προκλητική απολογία Μαρινάκη, δήλωσε αδικημένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Για την πολύκροτη υπόθεση των «στημένων» αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο απολογήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης. Μεταξύ άλλων δήλωσε αδικημένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ισχυρίστηκε ότι δε γνώριζε ότι είχε πακιστανικό τηλέφωνο.


Η κατάθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη κράτησε περίπου 1,5 ώρα (χθες Τρίτη 13/10), με τον εφοπλιστή να μην κάνει την παραμικρή αναφορά για τη φερόμενη συμμορία. Παράλληλα δήλωσε περήφανος, γιατί παρά «τους ελέγχους δεν έχει βρεθεί τίποτα».

Σε ό,τι αφορά συνομιλίες με ποδοσφαιρικούς παράγοντες από καρτοκινητό, τις οποίες έχει καταγράψει η ΕΥΠ, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως έμαθε από τη δικογραφία ότι επρόκειτο για πακιστανικό τηλέφωνο.

«Είναι κάρτες που πουλάνε στα αεροδρόμια, στις πλατείες. Το νούμερο του τηλεφώνου μου είχε διαρρεύσει και ήταν παντού. Γι’ αυτό και πήρα ένα δεύτερο τηλέφωνο. Φοβόμουν ότι μπορούσε να γίνει καμία παράνομη καταγραφή. Δεν το πήρα για το ποδόσφαιρο, μιλούσα για τη δουλειά μου. Έγινε παράνομη καταγραφή με παράγοντες αντιπάλων ομάδων...» είπε απολογούμενος ο Μαρινάκης και κατονόμασε τον Νικόλα Πατέρα.

Παράλληλα ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία ανάμειξη με την έκρηξη του φούρνου του πρώην διαιτητή, Πέτρου Κωνσταντινέα, ο οποίος έχει καταθέσει αναφορικά με τις πιέσεις που δέχτηκε πριν και μετά τον αγώνα Ξάνθη-Ολυμπιακός το 2012.

«Πολλοί μπορούν να πιστεύουν ότι έχω σχέση με αυτό. Ο κύριος Κωνσταντινέας έκανε καριέρα πάνω σε αυτό. Εδώ υπάρχει μια πολύ μεγάλη αδικία. Δεν είχα καμιά δουλειά εγώ με αυτή την υπόθεση. Σας λέω πως νιώθω μετά από τόσα χρόνια. Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι εγώ έκαψα τον φούρνο» δήλωσε.

Με την κατάθεση του Β. Μαρινάκη, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την εν λόγω υπόθεση και στις 19 Νοεμβρίου, αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)