to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:07 | 14.10.2020

Αθλητισμός

Ο κορωνοϊός χτυπάει τη Euroleague

Δεν διεξάγεται το Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός


Ο κορωνοϊός δεν... επέτρεψε στη Βιλερμπάν να έχει οκτώ υγιείς παίκτες στο παρκέ, απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τη Euroleague να ανακοινώνει δύο ώρες πριν το χθεσινό τζάμπολ (είχε οριστεί για τις 21:45, την Τρίτη 13/10) ότι η αναμέτρηση επί γαλλικού εδάφους, για την 3η αγωνιστική, δεν θα διεξαχθεί.

Η ανακοίνωση ήρθε τη στιγμή που η αποστολή του Παναθηναϊκού ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το ξενοδοχείο που διαμένει με προορισμό το «Astroballe».

Όπως ενημέρωσε η Βιλερμπάν, αμέσως μετά την ανακοίνωση της Euroleague, ακόμη δύο αθλητές της παρουσίασαν συμπτώματα κορονοϊού, με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνει την απαιτούμενη οκτάδα.

Υπενθυμίζεται ότι δύο μέλη του προσωπικού και συνολικά τέσσερις παίκτες βρέθηκαν θετικοί την Τρίτη (13/10), αυξάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα 13 (μεταξύ αυτών ο τεχνικός της ομάδας, Τι Τζέι Πάρκερ, και ο βοηθός του).

Πλέον, το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο θα είναι αυτό που θα λάβει την τελική απόφαση για την τύχη του αγώνα σε συνάρτηση με τον ειδικό κανονισμό περί Covid-19, αν και σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Euroleague ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει τη νίκη στα... χαρτιά με 20-0.

Τριαντόπουλος: «Δεν θέλαμε να κερδίσουμε αγώνα στα χαρτιά, ούτε 17χρονους... »

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Τριαντόπουλος, εξήγησε σε ανάρτησή του στο Facebook τους λόγους για τους οποίους το «τριφύλλι» είχε ζητήσει από την Euroleague την αναβολή του αγώνα με τη Βιλερμπάν, πριν ταξιδέψει η «πράσινη» αποστολή για τη Γαλλία.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο κ. Τριαντόπουλος:

«Επειδή αρκετοί φίλοι με ρωτούν και βλέπω διάφορα να γράφονται, να διευκρινίσω ότι ο Παναθηναϊκός ζήτησε αναβολή του αγώνα πρώτα απ' όλα για να διαφυλάξει την υγεία των παικτών και του επιτελείου του και δεύτερον γιατί δεν θέλαμε να κερδίσουμε αγώνα στα χαρτιά, ούτε να κερδίσουμε 17χρονους παίκτες. Το αίτημά μας δεν έγινε αποδεκτό οπότε και ταξιδέψαμε για τη Γαλλία, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα χάναμε εμείς τον αγώνα με 20-0 και θα είχαμε πρόστιμο 100.000 ευρώ, μαζί με τον κίνδυνο αποβολής από τη διοργάνωση αν για οποιονδήποτε λόγο ξαναγινόταν κάτι παρόμοιο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)