to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:02 | 13.10.2020

Κοινωνία

Στις λάσπες ο καταυλισμός στο Καρά Τεπέ - Αστείες «non paper» δικαιολογίες Μηταράκη

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες πλημμύρισε ο προσωρινός καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ της Λέσβου - Αστείες δικαιολογίες από το υπ. Μετανάστευσης με... non paper


Η έντονη βροχή που σημειώθηκε στην πόλη της Μυτιλήνης το μεσημέρι μετέτρεψε και πάλι σε λίμνη τμήματα του νέου καταυλισμού του Καρά Τεπέ όπου οι πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούσαν να σώσουν από τη λάσπη τα λιγοστά τους υπάρχοντα.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ευθύνες της ευρωπαϊκής ηγεσίας για τον λασπότοπο του Καρά Τεπέ

Είναι η δεύτερη μικρή νεροποντή που προκαλεί πλημμύρες στον καταυλισμό του υπουργείου Μετανάστευσης στον Καρά Τεπέ, όπου σήμερα ζουν 7.714 αιτούντες άσυλο. Όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα το Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει σε κανένα έργο υποδομής, και ίσως να δούμε πάλι τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μηταράκη να πετάει πάλι της ευθύνες του στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Και οι αστείες non paper δικαιολογίες του Νότη Μηταράκη

Το υπ. Μετανάστευσης, διαπιστώνοντας ότι έχει γίνει σάλος με το πώς ο πρόχειρος καταυλισμός που... πολυδιαφήμιζε, βούλιαξε με την πρώτη δυνατή βροχή στις λάσπες, έσπευσε να βγάλει «νον πέιπερ» με αστείες - κωμικοτραγικές δηλαδή... - δικαιολογίες για την «παρατεταμένη» βροχόπτωση (που σίγουρα δεν κράτησε ώρες!), και με αναφορές στη... δημοσίευση στη Διαύγεια αλλά και στην εσπευσμένη προσφυγή στο στρατό για να «μπαλώσει» την καταστροφή που ήταν από την αρχή ορατό με γυμνό μάτι ότι θα ερχόταν, στην πρώτη μπόρα -όπως κι έγινε...

Χωρίς άλλα σχόλια, το non paper Μηταράκη αναφέρει:

«Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν σήμερα τη Λέσβο και το προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπέ). Η δυνατή και παρατεταμένη για πολλές ώρες βροχόπτωση και ο ισχυρός αέρας, προκάλεσαν προβλήματα που ήδη έχουν ξεκινήσει και αντιμετωπίζονται.  Σημειώνουμε ότι τα έργα διαχείμασης (winterization) βρίσκονται σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή. 

Σήμερα, δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια ο διαγωνισμός για την κατασκευή προγραμματισμένων έργων υποδομής και προστασίας, όπως αντιπλημμυρικά , επαρκούς ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, πυροπροστασίας κλπ.  

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ζήτησε την άμεση βοήθεια του Ελληνικού Στρατού για την διοχέτευση υδάτων όσο και για την άντλησή τους με κατάλληλα μηχανήματα και η  ανταπόκριση ήταν άμεση. Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν αντιπλημμυρικά έργα για την θωράκιση της δομής από τα εξωτερικά όμβρια ύδατα, ανοίχτηκαν απορροές όμβριων  υδάτων, έγιναν επιχωματώσεις, τοποθετήθηκαν συρματοκιβώτια, μπροστά από τις σκηνές μεγάλης χωρητικότητας (rub halls), ανοίχτηκαν χαντάκια και αποστραγγίστηκαν λιμνάζοντα ύδατα. Αύριο το πρωί, θα τοποθετηθεί χαλίκι τύπου 3Α στο δρόμο πέριξ της δομής για την προστασία από ορμητικά νερά. 

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, που συντονίζει στο πεδίο η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ήταν μετά από λίγες ώρες τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται και η κατάσταση να αρχίζει να βελτιώνεται. 

Επίσης σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και εθελοντές προχωράμε στην εφαρμογή των έργων προστασίας της δομής».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)