to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:10 | 12.10.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

10 φορές που οι χρυσαυγίτες θα ζήλευαν τον Αντώνη Σαμαρά

Θα θυμηθούμε 10 περιπτώσεις που η ρητορική του Αντώνη Σαμαρά έμοιζε πολύ με αυτή της Χρυσής Αυγής. Τόσο πολύ, που οι χρυσαυγίτες θα ζήλευαν τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού.


Τους θιγμένους έκαναν διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες για το πρωτοσέλιδό μας την περασμένη Κυριακή και τον τίτλο «Δεν είναι αθώοι», το οποίο είχε εικονογραφηθεί με φωτογραφίες του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Κακώς, γιατί η πολύ πρόσφατη πολιτική ιστορία έχει καταγράψει τις συγγένειες στο λόγο της ΝΔ με αυτόν της Χρυσής Αυγής. Όταν άλλωστε η εγκληματική οργάνωση των ναζί κορύφωνε τις βίαιες επιθέσεις τους, η ΝΔ υιοθετούσε την πολιτική ατζέντα της ακροδεξιάς και στοχοποιούσε μετανάστες, εργάτες, αριστερούς. Αυτούς δηλαδή που εναντίον τους επιτίθετο η Χρυσή Αυγή.

Θα θυμηθούμε 10 περιπτώσεις που η ρητορική του Αντώνη Σαμαρά έμοιζε πολύ με αυτή της Χρυσής Αυγής. Τόσο πολύ, που οι χρυσαυγίτες θα ζήλευαν τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού.

1. «Έχουνε γεμίσει όλοι [οι παιδικοί σταθμοί] με μετανάστες και Έλληνας δεν μπορεί να μπει στο νηπιαγωγείο. Αυτό τέρμα!» (Οκτώβριος 2012)

2. «Εμείς θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις. Θα απομακρύνουμε από τις πόλεις όλους εκείνους οι οποίοι έχουν καταλάβει, με το χειρότερο τρόπο, ολόκληρες περιοχές, χωρίς την έγκριση του λαού και χωρίς την έγκριση κανενός». (Ιούνιος 2012)

3. «Αληθινοί πρόσφυγες είναι πια ελάχιστοι. [...] Οι μικρασιάτες Έλληνες που ήρθαν το ‘22 δεν έκαναν εισβολή στην Ελλάδα [...] η συντριπτική πλειοψηφία που μπαίνουν στην Ελλάδα είναι παράνομοι μετανάστες ή λαθρομετανάστες» (Δεκέμβριος 2019)

4. «Η Αθήνα που ξέραμε θα την βρούμε ξανά. [...] Η εισβολή των παρανόμων θα τελειώσει» (Άγιος Παντελεήμονας – Ιούνιος 2012)

5. «Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω ότι πρέπει να τεθεί εκτός νόμου [η Χρυσή Αυγή]» (Μάιος 2014)

 

6. «Οι εθνομηδενιστές [του ΣΥΡΙΖΑ] δεν πιστεύουν στη χώρα, δεν την αλλάζουν, την βυθίζουν στο τέλμα» (Μάιος 2019)

7. «Χαβιάρι, φαγοπότι και Άρη Βελουχιώτη» (Δεκέμβριος 2018)

8. «Παρεΐτσα οι συνιστώσες σας με την τρομοκρατία μπορούν να κάνουν, αλλά την ελληνική Βουλή και τους βουλευτές δεν τους τρομοκρατείτε κε Τσίπρα» (Οκτώβριος 2014)

9. «Η δικιά τους άποψη είναι ότι πρέπει να μπαίνουν λαθρομετανάστες, κι από πάνω να τους δίνουμε ιθαγένεια και ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομειακή περίθαλψη» (Ιανουάριος 2015)

10. «Δεν αγαπήσατε αυτούς τους Έλληνες, επειδή δεν είναι εθνομηδενιστές. [...] Μαζεύονται στοπυς δρόμους εκατομμύρια όρθιοι και αλύγιστοι Έλληνες και φωνάζουν «Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» (Ιανουάριος 2019)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)